Alerta per inundacions en un centenar de municipis del país

L'avís s'estén a la resta del territori, on la intensitat de la pluja també pot ser perillosa

Dos vehicles aturats en plena tempesta
Dos vehicles aturats en plena tempesta | Txell Vañó
Albert Vilanova
05 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:27h
Calor, aigua i pedra. Aquesta és la combinació que s'espera a Catalunya per aquest divendres. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat un avís de perill per temporals que afecta un centenar de localitats del país, majoritàriament de les comarques de la Selva, Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Alt Urgell, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental, Alt Penedès i la Conca de Barberà. De 12 a 18:00 hores de la tarda, en les zones afectades, l'estimació de pluja pot superar els vint litres per metre quadrat en mitja hora. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent. Amb aquest escenari, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat.

A partir de les 18:00 de la tarda es gira la truita i les zones més afectades són les del sud. Concretament, parlem del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, el Priorat, l'Alta Ribagorça, el Tarragonès, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Segrià, les Garrigues, l'Urgell i el Pla d'Urgell. Així i tot, el cert és que l'avís del Meteocat s'estén a la resta del país i posa a tot Catalunya en risc. Això sí, les zones no esmentades estan en perill moderat.

Amb aquesta situació, la subdirectora de Protecció Civil, Imma Solé, ha demanat extremar la vigilància en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure. En declaracions a Catalunya Informació, Solé ha fet aquesta crida tenint en compte la mobilitat que hi sol haver els divendres a la tarda i ha recomanat buscar informació sobre la previsió meteorològica i del trànsit abans de desplaçar-se.