Les Festes del Tura d'Olot 2022 ja tenen cartell

És obra d'Eloi Casanovas i està inspirat en l'època modernista

Eloi Casanovas, autor del dibuix, al costat del cartell de les Festes del Tura d'Olot
Eloi Casanovas, autor del dibuix, al costat del cartell de les Festes del Tura d'Olot | Martí Albesa
04 d'agost del 2022
Actualitzat el 08 d'agost a les 18:42h
De mica en mica, les Festes del Tura s'acosten com ho feien abans de la pandèmia. Pocs dies després de conèixer els pregoners d'aquest any, aquest dijous s'ha destapat el cartell de la festa major

Es tracta d'un cartell on, igual que l'última edició prepandèmica del 2019, la Gegantessa torna a ser la protagonista. Ella és qui governa el dibuix, inspirat en l'època modernista que també va deixar petjada a Olot. En el cartell es pot veure la figura de la faràndula olotina mostrant la seva capa vermella i part de la seva esquena. La posició i expressió de la figura i el cartell recorda molt als tradicionals cartells de Cigarrillos París

De fet, l'autor del cartell, Eloi Casanovas, ha explicat que s'ha inspirat en l'època modernista per dur a terme l'obra: "Crec que la ciutat denota certs elements modernistes i, personalment, és un estil que m'agrada molt. Penso que és un estil que podia quedar molt bé com a idea".
 

El cartell és obra d'Eloi Casanovas Foto: Martí Albesa


Casanovas també ha explicat que l'any passat va ser la primera vegada que vivia les Festes del Tura i va quedar "fascinat" per la Gegantessa d'Olot. Això ha fet que enguany li volgués dedicar el cartell. Casanovas també ha dit que la ciutat "té una faràndula preciosa" i que li ha arribat molt l'estima que tenen els olotins cap a les seves figures.

De fet, Casanovas també ha dibuixat diferents detalls de la faràndula en el cartell que es poden anar descobrint a mesura que t'hi apropes. Tot i que d'entrada no ho pugui semblar, en el dibuix també hi apareix el Gegant, Cavallets i Cabeçuts. 
 

Detall del cartell, on s'hi poden apreciar altres figures de la faràndula Foto: Martí Albesa


Eloi Casanovas és un jove artista de Barcelona que va ser escollit a través d'un concurs on s'hi van presentar 50 propostes. L'Ajuntament d'Olot escull cada any de manera alterna el cartell: un any es fa a través d'un concurs i el següent a través d'un encàrrec personal. 

 
Arxivat a