​L'Espai Cràter s'alia amb la UAB i el parc natural de la Zona Volcànica per fomentar projectes d'investigació i promoció

També es firmarà un tercer conveni amb el PEHOC

Un talús del volcà Puig del Roser presideix la sala d'exposicions d'Espai Cràter.
Un talús del volcà Puig del Roser presideix la sala d'exposicions d'Espai Cràter. | Martí Albesa
04 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:05h
L'Espai Cràter continua teixint aliances. Després de firmar un conveni amb el CSIC, ara en firmarà tres més amb l'objectiu de fomentar nous projectes relacionats amb la recerca i la promoció. Seran convenis per establir aliances amb el parc natural de la Zona Volcànica de la Garrota, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca.

En primer lloc, el conveni amb el parc natural es formalitzarà amb la finalitat que la promoció de l'Espai Cràter també es faci d'acord amb els criteris que marca la Carta Europea de Turisme Sostenible que des de fa anys condueix les polítiques de la Zona Volcànica cap a un turisme sostenible. A més, el conveni amb el parc també ha de servir per engegar projectes de recerca conjunta i creuar informació i dades amb experts i professionals.

En segon lloc, el conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona també està enfocat en reforçar la recerca i investigació. "Volem intentar ser un pol d'atracció per a la UAB perquè els seus grups de recerca també puguin venir a la Garrotxa", diu el director de l'Espai Crater, Xevi Collell. A més, el marc de referència del conveni amb la UAB no serà només el patrimoni i el paisatge, sinó que també es vol tocar altres àmbits com l'educació, la tecnologia, la promoció econòmica o la sostenibilitat.

I per últim, el tercer conveni que està previst que se signi en les pròximes setmanes serà amb el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca. L'entitat local organitza diferents cicles de conferències que tindran lloc a la sala d'actes de l'Espai Cràter, però, a part d'això, el centre d'interpretació dels volcans també vol fer costat a l'entitat en els seus projectes de recerca obre la història local.
 

Imatge d'arxiu de l'exposició de l'Espai Cràter. Foto: Martí Albesa


4.000 alumnes i turistes internacionals
Pel que fa al ritme de visites, el director de l'Espai Cràter d'Olot assegura que estan molt contents amb l'afluència de visitants que està registrant l'equipament. Pel que fa a l'àmbit educatiu, des del març fins al juny van assistir-hi 4.000 alumnes en quatre mesos. La majoria, un 60%, van ser escoles de la Garrotxa, tot i que, sense haver fet promoció, també hi va haver bona part de centres de la resta de Catalunya que van visitar l'espai.

"L'esperança que tenim és anar a un curs 2022-23 ple d'activitat educatives", diu Collell. I és que de cara a la tardor ja hi ha 1.000 alumnes apuntats per visitar l'Espai Crater i els mesos d'octubre i novembre comencen a estar plens.

Pel que fa a la resta de públic, aquest estiu ja s'està registrant una bona afluència de turistes. De fet, la majoria de públic que visita l'Espai Cràter d'Olot ja és de fora la comarca. L'equipament acull públic català, però també molts turistes internacionals: "Son turistes que quan arriben a la Garrotxa i no només busquen visitar el paisatge, sinó també altres elements", explica Collell.
Arxivat a