​Les famílies de l'escola Sant Roc d'Olot, decebudes amb l'administració: «No ens han donat resposta»

Les famílies afectades per l'adscripció al Montsacopa expliquen a NacioGarrotxa la seva experiència amb Educació

Alguns alumnes de l'escola Sant Roc amb cartells en una protesta al mes de juny
Alguns alumnes de l'escola Sant Roc amb cartells en una protesta al mes de juny | Pau Masó
Redacció
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:11h
Era a principis de juny quan més d'una desena de famílies de l'escola Sant Roc d'Olot alertaven que el Departament d'Educació les obligaria el curs vinent a traslladar-se a un institut de fora el barri. Des de sempre, els alumnes de Sant Roc han anat al Bosc de la Coma, el centre més proper, però des del 2021 el Departament també envia alumnes a l'Institut Montsacopa, un centre situat a l'altra punta de la ciutat. El curs passat la situació es va solucionar perquè eren poques famílies, però aquest 2022, tot i ser també només tres famílies afectades, hi haurà alumnes de Sant Roc que no aniran al Bosc de la Coma.

Això va posar en peu de guerra les famílies de l'escola Sant Roc que van demanar explicacions i, fins i tot, van proposar solucions al Departament d'Educació. Dos mesos després de fer-se pública la situació, i un cop complert tots els terminis de reclamació, encara és hora que les famílies rebin una resposta clara sobre el fet que no s'hagin pogut inscriure al Bosc de la Coma.

"La impressió que tenim és de decepció davant una Administració que ha de servir per a alguna cosa", diu Jordi Fornós, un dels pares afectats per la situació. I és que les famílies han pogut saber que davant els tres alumnes de Sant Roc que no aniran al Bosc de la Coma, han entrat deu alumnes que van fer la inscripció fora de termini o la matrícula no va ser vàlida. Un fet que es podria explicar als alumnes de necessitats especials, però que el Departament tampoc ha sortit a dir-ho, tot i ser preguntat.
 

Representants de l'AMPA i l'Associació de Veïns de Sant Roc Foto: Pau Masó


Tot i presentar reclamacions i demanar explicacions sobre aquest fet, no hi ha hagut resposta: "Entenem que les màquines donen respostes de màquines, però les persones de l'administració no han donat ni resposta. El poc feedback que hem rebut ha estat fora de lloc i fora de to", diu Fornós.

Han presentat un recurs d'alçada
Les famílies ja s'han fet a la idea que l'any que ve els seus fills hauran de desplaçar-se de Sant Roc fins al Montsacopa per anar a l'institut. Tot i això, han presentat un recurs d'alçada. Es tracta de l'última via administrativa que els queda i que obliga a l'administració a donar resposta formal a la petició que es fa. "Ens semblava poc moral no continuar la reclamació perquè hi havia un espai que semblava tèrbol en tot aquest provés L'únic que volem és una resposta clara davant l'administració", explica el pare de l'Escola Sant Roc.

De fet, Fornés creu que aquest tipus de situacions ja "estan calculades" des del Departament d'Educació, però això no treu, diu, que no s'intentés arreglar el problema o donar explicacions. De fet, les famílies van proposar que una de les línies del Verntallat de la Vall d'en Bas (centre adscrit al Bosc de la Coma) anés sencera al Montsacopa, ja que les famílies d'aquest centre ja es veien obligades a desplaçar-se i d'aquesta manera no es trencaven grups com ha acabat passant a Sant Roc.

De cara al futur: «Insistirem»
A l'espera de la possible resposta al recurs d'alçada, les famílies afectades tenen pensat continuar batallant perquè algunes tenen encara fills a l'escola de Sant Roc que es poden trobar amb el mateix d'aquí a uns anys. "Insistirem a partir de ja. L'AMPA i l'Associació hi estaran a sobre i farem el que calgui perquè això se solucioni. És absurd que els alumnes de Sant Roc no puguin anar a l'institut del seu barri", diu Fornós, qui també envia aquest missatge a les famílies que en pròxims cursos puguin trobar-se en la mateixa situació: "Que es facin molt de costat. Que facin accions conjuntes i com més siguin millor".
Arxivat a