cultura

​La fotografia torna a Olot després de quatre anys

Aquest divendres arrenca la catorzena edició de la Biennal Olot Fotografia amb una quarantena d'artistes i una desena d'exposicions

per Redacció, Olot, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 07:00 |
Imatge promocional de l'Olot Fotografia | Olot Fotografia
Des del 2018 que Olot no acollia la mostra fotografia d'Olot Fotografia. El fet de celebrar-se cada dos anys i que hi hagués la pandèmia pel mig, ha fet que hagin passat quatre anys des de l'última edició del 2018.

Però això no ha tret mèrits ni força a una mostra que aquest 2022 celebrarà la catorzena edició sent l'únic acte cultural que se celebra a Olot cada dos anys. Arrencarà el pròxim divendres i s'allargarà tot l'estiu que queda.


Es podran veure diferents exposicions d'una quarantena d'artistes nacionals i internacionals. Hi haurà obres de fotògrafs de França, Itàlia, Argentina o Xile. Les seves fotografies s'exposaran a nou seus diferents. A Olot els espais seran Can Trincheria, els claustres del Carme, l'Hospici, l'Arxiu Comarcal, l'Orfeó Popular Olotí, la Biblioteca Marià Vayreda i Els Catòlics. També hi haurà un espai a l'església vella de Castellfollit de la Roca i a Barcelona a la seu de l'empresa Visual Korner.

Segons l'impulsor, Carles Sitjà, la mostra busca, sobretot, la fotografia més personal: "Ens centrem molt en la fotografia d'autor. Veient com està el panorama fotogràfic, creiem que el nostre nínxol és la fotografia artística".


A més de les exposicions, l'Olot Fotografia també acollirà activitats paral·leles com tallers de fotografia nocturna, de nitidesa o de nu. A més de conferències i xerrades d'alguns autors. Totes les activitats són obertes a la ciutadania, però cal inscripció prèvia.

 

Participació