Els ruixats truquen a la porta aquest dimarts a la Garrotxa

Es normalitzen els registres per a l'època de l'any i arriba la inestabilitat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Marta Casas
NacióDigital
26 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:51h
Després de fins a tres onades de calor, començarem a notar canvis en el temps. Aquesta nit, per exemple, la temperatura ha baixat a molts indrets del país i ens hem aixecat amb quatre graus menys, de mitjana. Al Pirineu, els registres han descendit fins a set graus. La setmana ha començat amb més nuvolositat i la inestabilitat portarà ruixats, localment amb tempesta, sobretot al voltant del Pirineu oriental, la pròxima nit i matinada s'estendran cap a la costa central.
 
Aquest dimarts hi haurà predomini de sol, però, això sí, les línies d'inestabilitat faran que la tramuntana es reforci com també es reforçarà el mestral, quelcom que provocarà la formació de núvols baixos sobretot a les zones de la costa central. A la tarda es podran formar nuvolades de més importància, majoritàriament al Pirineu oriental i al Massís dels Ports. No es descarta que puguin arribar a la Garrotxa o Ripollès. 

A mitjà termini, hi ha possibilitat d'alguns ruixats locals i l'ambient serà menys calorós. En general, es mantindrà la inestabilitat a zones de muntanya, sobretot al Pirineu oriental i amb més sol a la resta. De cara als pròxims dies, es produirà un creuament de diverses línies d'inestabilitat que farà que la temperatura descendeixi encara més.

Amb tot, continua el risc per focs. En concret, hi ha restriccions en fins a 30 municipis del país, que es poden consultar aquí