​Tavi Algueró i Àngel Rigall, pregoners de les Festes del Tura 2022

Els dos escultors de faràndula seran els encarregats de donar el tret de sortida a la festa major d'Olot

Redacció
26 de juliol del 2022
Actualitzat el 08 d'agost a les 18:42h
Algueró i Rigall en plena acció en un taller de faràndula
Algueró i Rigall en plena acció en un taller de faràndula | Andreu Oliveras
Tavi Algueró i Àngel Rigall seran els pregoners de les Festes del Tura 2022. En un any especial que significa el retorn a la normalitat després de la covid, la Comissió de Festes ha pensat també en un pregó especial. Després d'anys de creació artesanal de figures que són protagonistes de festes majors, aquesta vegada el protagonisme anirà, directament, a Algueró i Rigall.

Els dos artistes garrotxins han creat una vuitantena de figures de faràndula a Olot, la Garrotxa i, fins i tot, per a pobles de fora la comarca. El porc i el xai de l'Aoapix, la Cabreta del Cornamusam, en Clam dels Almogàvers, en Tim del Ràcing Team, el nen de Rialles, els cavallets de Sant Cristòfor, el bou de Sant Ferriol, la bruixa del Mallol, la sargantana de Joanetes, en Batoies de Batet, o altres figures de fora de la comarca com el Baldufó de Cassà de la Selva, el drac del Canigó, el Sucdebruc de Caldes de Malavella o els dimonis de Sa Pobla.

Tavi Algueró i Àngel Rigall són els artesans de faràndula més coneguts de la comarca i dels pocs que queden al país. Tots dos faran el pregó de festes del dimecres 7 de setembre a les 21 h des del balcó de l'ajuntament d'Olot.
Arxivat a