1 de 10
el temps

​Torna la pluja a la Garrotxa

Feia més de vint dies que no plovia a la comarca

Imatge de la pluja aquest dilluns a la tarda a Olot | Pau Masó
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 25 de juliol de 2022 a les 20:29 |
Aquest article es va publicar originalment el 25 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Feia 21 dies consecutius que no plovia a Olot i molts punts de la Garrotxa. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, l'últim dia de pluja va ser el 6 de juliol, amb només 0,8 litres. En els últims dos mesos només hi ha hagut 12 dies de pluja i la majoria no han superat els dos litres de precipitació. De fet, amb aquests dos mesos només s'han acumulat vint litres.

L'últim ruixat que va caure a la Garrotxa va ser el 24 de maig, on es van registrar més de cinquanta litres a Olot i la Vall d'en Bas. Des de llavors, la xifra més alta de pluja que s'ha registrat han estat els 7,4 litres del 21 de juny.


Però aquest dilluns, els registres s'han trencat gràcies als ruixats que han caigut a la tarda. S'han recollit set litres a Olot i 11 a la Vall d'en Bas. Les tempestes han entrat pel nord-oest de la comarca i s'han escampat per bona part del territori garrotxí com demostren els comentaris que s'han recollit a les xarxes socials:
   

 

També hauries de llegir
Fa 34 setmanes

La pluja podria tornar dimecres a la Garrotxa

Participació