El Govern endureix les restriccions davant una nova onada de calor

Interior restringeix l'accés a onze massissos i parcs naturals i amplia el Pla Alfa fins a 357 municipis de 27 comarques

ADF actuant a l'incendi del Pont de Vilomara
ADF actuant a l'incendi del Pont de Vilomara | Èric Artigas
NacióDigital
21 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:23h
Davant l'escenari d'una nova onada de calor i temperatures extremes que viurà Catalunya a partir d'aquest divendres, el Govern ha decidit endurir les restriccions aprovades la setmana passada per reduir el risc d'incendi. Així, ja són 11 els massissos i parcs naturals en què s'ha restringit l'accés i 357 els municipis on s'aplica el nivell 3 del Pla Alfa. Les mesures s'aplicaran a partir de la matinada de dijous a divendres i s'allarguen, per ara, fins a la mitjanit de dilluns 25.

Concretament, es restringeix l'accés a aquests massissos: Montgrí, cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montmell-Marmellar i el Montsant. En els municipis que es troben en el nivell tres del Pla Alfa, es mantenen suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.
 

Municipis i massissos amb restriccions pel Pla Alfa 3 by naciodigital on Scribd



A més a més de la restricció d'accessos a zones naturals i la suspensió d'activitats de lleure, també es mantenen restringides les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

D'altra banda, continua suspesa l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs. Alhora, Interior ha ordenat la prohibició de fer obres a la xarxa interurbana que comportin l'ús de maquinària amb risc d'incendis i només es podran fer si estan autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit a la xarxa interurbana, inclosa la sega de cunetes, i es restringeix l'ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s'han d'utilitzar per motius de força major, s'ha de comunicar a Agents Rurals.