​L'Ajuntament d'Olot intervindrà urbanísticament el carreró del carrer Esgleiers per acabar amb el conflicte veïnal

El regidor del barri ha explicat que es faran actuacions relacionades amb la vegetació o la il·luminació

El carreró del carrer Esgleiers d'Olot amb pintades a les parets
El carreró del carrer Esgleiers d'Olot amb pintades a les parets | Pau Masó
22 de juliol del 2022
Actualitzat a les 8:03h
L'Ajuntament d'Olot aposta per l'urbanisme per tal de posar remei al conflicte veïnal que fa temps que es produeix al barri de Sant Francesc, concretament a un carreró que hi ha a tocar del carrer Esgleiers. Des de fa setmanes, els veïns han denunciat que els joves, sobretot ara a l'estiu, es reuneixen en aquest espai durant la nit amb música i crits. I això, xoca de ple amb el descans dels ciutadans que viuen a tocar del carreró.

El dilluns passat, veïns, representants del Consorci d'Acció Social i l'Ajuntament van fer una reunió per veure com es podia solucionar la problemàtica. La conclusió va ser que el consistori intervindria urbanísticament l'espai per tal de resoldre la situació: "Hem de corregir els atributs que té aquest passatge i que faciliten un ús inadequat de l'espai públic. Farem una sèrie de propostes que poden tenir a veure amb temes de vegetació o d'il·luminació", ha explicat el regidor del barri i d'Urbanisme, Jordi Güell.

En el termini de dues setmanes el consistori estudiarà diverses mesures que es debatran amb els veïns per tal d'instaurar-les. L'objectiu és canviar l'aspecte del carreró per tal que no convidi a utilitzar-lo com un espai amagat o d'estada per a algunes persones.
 

Imatge on es pot veure la proximitat de les cases amb el carreró Foto: Pau Masó


"Tancar el carrer és una possibilitat"
Güell no ha descartat que es pugui arribar a tancar el carrer: "És una possibilitat. Tancar un carrer es pot fer de diverses maneres. Es pot fer d'una manera urbanísticament integrada o més barroera. Es tracta de fer una proposta ben feta on tampoc s'hagi de tancar el carrer sempre. Es pot tancar en horaris nocturns o segons el dia".

Un problema de fa temps
Ja fa anys que el carreró del barri de Sant Francesc es fa servir per a trobades de joves i en algunes ocasions, fins i tot, temps enrere, per consumir-hi substàncies il·legals. La via dona a la part posterior de tres blocs d'habitatges que tenen l'accés pel carrer Esgleiers i que van ser construïts el 1995. Es dona el cas que alguns veïns tenen l'habitació o el menjador que dona al carreró i, pràcticament, els joves que s'hi concentren és com si estiguessin dins de casa.El cas s'ha posat de manifest recentment perquè els veïns han denunciat la situació a través de les xarxes socials. De totes maneres, el regidor ha volgut "felicitar els veïns per la seva bona predisposició a articular les solucions" que han de permetre acabar "amb el malestar i malviure". Güell també ha explicat que preveuen parlar amb els joves per explicar-los les mesures que s'acabin adoptant: "Han de ser conscients que l'espai públic és de tots els ciutadans i la seva utilització no pot anar en contra del descans dels veïns".
Arxivat a