​Concentrat en un cap de setmana i al barri de Sant Miquel: així serà Lluèrnia 2022

El festival tornarà al format habitual i se celebrarà del 10 al 12 de novembre

La imatge d'aquest any de Lluèrnia
La imatge d'aquest any de Lluèrnia | Manel Quintana
Redacció
20 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:01h
La pandèmia ha obligat al Festival Lluèrnia d'Olot a adaptar-se durant els últims dos anys. El certamen va deixar enrere la celebració concentrada en un dia per, fins i tot, allargar-la durant un mes. Aquest 2022, però, l'organització ha decidit recuperar el format habitual i es tornarà a celebrar en un únic cap de setmana.

Serà el dijous 10, divendres 11 i dissabte 12 de novembre. El festival olotí tornarà a sortir al carrer amb muntatges de foc i llum. I ho farà centrant-se en el barri de Sant Miquel. Aquest any s'ha apostat per desplaçar la majoria d'instal·lacions a aquest barri olotí per obrir la mirada cap a altres espais de la ciutat que no siguin el centre o el riu Fluvià.

Hi haurà instal·lacions al Nucli Antic, com per exemple a la plaça Major o l'Hospici, però l'itinerari recorrerà fins a la plaça de Sant Miquel, on es durà a terme l'espectacle final. Segons l'organització, aquesta aposta vol "aprofitar barris poc freqüentats per les iniciatives
Culturals" i "visualitzar-los i apreciar-los com a elements del nostre paisatge ciutadà". En concret, Lluèrnia ha apostat pel barri de Sant Miquel perquè "ha mantingut el seu caràcter popular i acollidor" i perquè el fet que acolli molts col·lectius immigrants "l'han conformat com un barri de gran activitat social".

Per al Lluèrnia 2022 s'hi han presentat una trentena de propostes artístiques, de les quals la comissió organitzadora n'ha escollit quatre que s'afegiran a una vintena més. La d'aquest any serà l'onzena edició d'un festival que està organitzat per l'Associació Cultural Lluèrnia, amb el suport de l'Ajuntament d'Olot i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de Cultura de Diputació de Girona i del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España.
Arxivat a