cultura

​La cançó popular torna a brillar a Riudaura amb el «D'aquí estant veig una estrella»

La iniciativa de música tradicional tornarà a celebrar-se al poble garrotxí aquest cap de setmana

per Redacció, Riudaura, Catalunya | 21 de juliol de 2022 a les 07:00 |
Músics de Riudaura des d'un dels balcons de la plaça del Gambeta en una de les últimes edicions abans de la pandèmia | Martí Albesa
Després de tres anys, el D'aquí estan veig una estrella torna al seu format habitual. L'any passat, la situació pandèmica va obligar a traslladar-lo d'espai i a aplicar mesures anticovid que van descafeïnar la proposta. Aquest cap de setmana, la iniciativa arribarà a la setzena edició i tornarà a celebrar-se a la plaça del Gambeto i als seus balcons.

Com sempre, la cita tindrà lloc durant dos dies. Divendres 22 de juliol a les 22 h hi haurà la vetllada de cantadors que enguany comptarà amb els Julivert, un grup del Baix Gaià que oferirà cançons populars i de taverna de diferents autors com Sisa, Llach, la Trinca, Els Catarres o Els Esquirols, entre altres.


El dissabte 23, també a les 22 h, hi haurà el concert de Lídia Pujol, cantant que destaca per la seva música tradicional, medieval i popular. Durant els dos dies també hi haurà la tradicional intervenció dels veïns i cantautors del poble de Riudaura que faran les seves aparicions pels balcons i cases de la plaça del Gambeto.

El D'aquí estant veig una estrella és una proposta cultural i popular que busca donar difusió a les cançons tradicionals i al patrimoni oral. Està impulsat per l'Ajuntament de Riudaura i el Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de la Marboleny, liderat per Josep Garcia. Tots els concerts i actuacions que s'organitzen durant la cita són gratuïtes.

 

Participació