​L'Ajuntament de Castellfollit, sobre l'obertura de la llar d'infants: «És un servei molt important per al poble»

L'alcalde, Miquel Reverter, valora molt positivament l'obertura de l'escola bressol rural que ha anunciat la Generalitat

L'alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, en una imatge d'arxiu | Martí Albesa
14 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:12h
Després de cinc anys sense, Castellfollit de la Roca tornarà a tenir una escola bressol. Serà una llar d'infants rural, és a dir que no dependrà del nombre d'alumnes i, fins i tot, es poden barrejar infants de P1 i P2. Això ha estat possible gràcies al nou pla d'escoles bressol rural que ha impulsat el Departament d'Educació.

Per a l'Ajuntament de Castellfollit és una gran notícia: "Estem molt contents de tornar a obrir un servei essencial que ens fa molta falta. Ho valorem molt positivament i és un servei molt important per al poble", diu l'alcalde Miquel Reverter en declaracions a Nació Garrotxa.

L'escola bressol rural de Castellfollit de la Roca s'ubicarà a les instal·lacions de l'antiga llar d'infants del Castellet que es va haver de tancar el 2017 per falta d'alumnes. Ara, el model rural permetrà obrir aquest servei sense un mínim d'infants i amb un màxim de 13. L'Ajuntament haurà d'aportar 5.000 euros i la resta de la despesa la cobrirà Educació.
 

Església vella de Castellfollit de la Roca. Foto: Martí Albesa


Per posar en marxa el servei el pròxim setembre, l'Ajuntament ja ha iniciat unes obres per adequar les instal·lacions de l'antiga llar d'infants (construïda el 2000) i adaptar-les a les normatives actuals.

Sobre quin ha estat el factor clau perquè Castellfollit tornés a tenir l'escola bressol, l'alcalde es mostra molt clar: "Si no haguéssim tingut escola o l'antiga llar d'infants hagués estat a l'altra punta del municipi, hauria estat impossible obrir el servei". Perquè Educació obri una escola bressol rural hi ha la condició que les instal·lacions estiguin dins l'escola del poble o molt a prop. A més, el Departament contracta una tècnica d'educació infantil que serà la responsable del servei i que s'incorporarà al claustre de l'escola Castellroc.

D'aquesta manera, el pròxim setembre, Castellfollit tornarà a tenir una escola bressol que començarà el curs amb 3-4 alumnes i que es preveu que l'acabi amb 6 o 7. Fins ara, el poble tenia un servei alternatiu, però ara oferia una opció sòlida a totes les famílies que visquin o vulguin viure a Castellfollit. Reverter assegura que el nou servei "ha d'ajudar que molts alumnes es quedin a l'escola i que la llar d'infants no es torni a tancar mai més".