​La Policia Local d'Olot adquireix un dron

L'aparell s'utilitzarà en actuacions policials concretes i no servirà per patrullar

Imatge d'arxiu d'un dron
Imatge d'arxiu d'un dron | PLV
14 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:46h
La Policia Local d'Olot ja compta amb un element tecnològic més a les seves files. Fa pocs mesos s'anunciava l'adquisició de vuit càmeres unipersonals per al cos i aquesta setmana s'ha donat a conèixer que també s'ha adquirit un dron per millorar la seguretat de la ciutat.

L'Ajuntament ja ha comprat l'aparell i també té un agent amb els coneixements i la llicència necessària per fer-lo volar. "Això ens pot ajudar a millorar la seguretat i com a policia", diu l'alcalde d'Olot, Pep Berga, qui també afegeix que "no ho tenim fàcil per augmentar el nombre d'agents i llavors el que sí podem fer és incorporar tecnologia".

El dron que ha adquirit la Policia Municipal d'Olot no s'utilitzarà per patrullatge. Està pensat per fer-lo servir en ocasions especials com pot ser una operació policial. En aquest cas, sempre es necessitarà una autorització judicial.

També està previst que el dron serveixi per millorar la recerca de persones desaparegudes, ja que està dotat de càmeres d'infrarojos que detecten punts de calor. Sobre l'ús del dron i la privacitat, Berga assegura que "es necessita una autorització expressa" i que "s'utilitzarà en determinades ocasions".

Nous elements a la Policia Local
Amb aquest nou aparell, la Policia Local d'Olot ja compta amb diversos elements per garantir i millorar la seguretat de la ciutat. Des de fa anys, al centre de la ciutat hi ha instal·lades càmeres de videovigilància que, recentment, s'han millorat augmentant la seva precisió. També des de fa un temps, un dels vehicles de la flota municipal porta incorporada una càmera per detectar infraccions de trànsit. A més, el cos també ha comprat vuit càmeres unipersonals que serviran per gravar actuacions policials. I per últim, també s'ha incorporat una unitat canina que permet als agents detectar droga i feixos de bitllets de manera molt precisa.
Arxivat a