La Garrotxa, en alerta màxima per calor de cara a divendres

Les altes temperatures es mantindran durant bona part de la setmana, amb un divendres en què totes les comarques es troben en perill alt o molt alt

Primeres llums d'un dia càlid a Masies de Roda
Primeres llums d'un dia càlid a Masies de Roda | Carme Molist
Lluís Girona
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 7:59h
La primera onada de calor del mes de juliol ja ha arribat a Catalunya. Si bé durant aquest dimarts les altes temperatures ja seran notables a tot el país, serà durant les tardes de dimecres i dijous quan es produiran els moments més extrems de calor, amb fins a 18 comarques en perill alt o molt alt, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Així doncs, ja durant el dimarts l'avís per temperatures extremes s'ha situat al Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès i Osona. La temperatura màxima del dia ha estat a Sant Romà d'Abella, al Pallars Jussà, amb 39 °C.

De cara al dimecres, el perill passarà d'alt a molt alt -el nivell de més gravetat- al Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, la Noguera, el Solsonès, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. El perill alt serà al Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, Osona i el moderat a la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. A la resta del país la calor també serà protagonista però, per ara, no es troben en alerta per temperatures extremes.