​El PEHOC tindrà una seu a Can Trincheria d'Olot

L'entitat fa temps que ho demanava a l'Ajuntament i ara se'ls hi ha concedit un espai al primer pis

La sala de conferències de Can Trincheria serà un dels espais que podrà utilitzar el PEHOC
La sala de conferències de Can Trincheria serà un dels espais que podrà utilitzar el PEHOC | Martí Albesa
Redacció
11 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:58h
El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca, el PEHOC, viurà al centre d'Olot. Ben aviat l'entitat obrirà una nova seu a l'edifici de Can Trincheria, ubicat al carrer Sant Rafel. L'entitat, dedicada a la recerca històrica de la ciutat i la comarca i també a la difusió del seu patrimoni històric, fa temps que demanava una nova ubicació i, finalment, l'Ajuntament li ha concedit un espai, precisament, històric.

Està previst que els pròxims mesos, el PEHOC es traslladi de l'edifici de l'Arxiu Comarcal al primer pis de Can Trincheria. Allà hi ha una sala que s'utilitzava com a petit magatzem per Olot Cultura i que aviat serà la nova seu de l'entitat olotina.

El trasllat s'ha pogut segellar gràcies a la fusió entre les àrees d'educació i cultura d'Olot. Fins ara, els serveis i tècnics de cultura de la ciutat estaven ubicats a Can Trincheria, però la fusió ha permès traslladar-los a l'Hospici, juntament amb els tècnics del desaparegut Institut Municipal d'Educació.

A la nova seu, el PEHOC disposarà d'una sala d'uns quaranta metres quadrats i també tindrà a disposició l'espai de conferències de Can Tincheria. El conveni que han preparat l'Ajuntament i l'entitat és de quatre anys de durada amb quatre anys més de pròrroga.

El PEHOC és una entitat que es va crear el 1933 i actualment és una de les entitats més actives de la ciutat pel que fa a la difusió, estudi i reconeixement del patrimoni històric de la capital garrotxina i la resta de comarca. Organitza els Premis Salvador Reixach que guardonen els millors treballs de recerca dels alumnes de Batxillerat. Els últims anys, l'entitat ha viscut una renovació de la junta i ha impulsat noves seccions dins l'associació com un àmbit de ciències o arqueologia.
Arxivat a