​Les Festes del Tura d'Olot 2022 tindran vuit barraques al Firal

Són el mateix nombre que altres anys i totes les entitats que n'han demanat, se'ls hi ha concedit

Imatge de les barraques del Firal durant les Festes del Tura
Imatge de les barraques del Firal durant les Festes del Tura | Mallol Arquitectura
12 de juliol del 2022
Actualitzat el 08 d'agost a les 18:42h
Les barraques de les Festes del Tura són un dels elements més icònics de la festa major de la ciutat. Fa mesos es va convocar el concurs perquè les entitats poguessin optar a regentar-ne una i, recentment, s'ha publicat el nombre de barraques i quines entitats les gestionaran.

Seran nou barraques gestionades per nou entitats. Hi haurà vuit barraques al firal i una a la plaça Campdenmàs. Les del firal seran gestionades per: el Club Vòlei Olot, el Club Patinatge Artístic Olot, el Club Hoquei Olot, El Club de Futbol Sant Roc, el Club de Futbol Sant Pere Màrtir, el Club Escacs Olot, Els Xerrics i una última barraca compartida entre el Núria Social i la Carnavalesca.

Es dona el cas que totes les entitats que aquest any van demanar barraca, se'ls hi ha concedit. La demanda ha coincidit amb l'oferta i, fins i tot, va quedar deserta la barraca de la plaça Campdenmàs que, finalment, també anirà a càrrec del Club Vòlei Olot, qui va treure més puntuació en el concurs.

Com funciona el concurs per les barraques?
El concurs per seleccionar les entitats que portaran una barraca de Festes del Tura es desenvolupa a través de puntuacions que es basen en l'abast social de l'entitat, la integració de col·lectius amb altres capacitats, el nombre d'activitats que s'organitzen durant l'any, els mecanismes de finançament de l'entitat o el fet que a la barraca no es vengui alcohol o sigui de baixa graduació.

Després de tres anys, les barraques "estan en bon estat"
Aquest 2022 les Festes del Tura recuperaran les barraques després de tres anys sense. El 2020 la celebració es va cancel·lar per la covid i el 2021 es va fer amb un format covid. Enguany, les barraques que es van estrenar el 2019 tornaran a instal·lar-se al Firal. Segons l'alcalde d'Olot, Pep Berga, després de tres anys sense fer-se servir, "s'ha comprovat el seu estat i estan ben conservades. Està tot a punt per muntar-les la setmana de Festes del Tura". Enguany la festa major d'Olot se celebrarà del dimcres 7 al diumenge 11 de setembre.
Arxivat a