Les empreses ja poden presentar les seves propostes per a la construcció de la piscina municipal coberta d'Olot

L'Ajuntament obre el concurs d'idees que ha d'escollir l'equip redactor del projecte final, que és el pas previ a la licitació i l'inici de les obres

L'alcalde, Pep Berga i el regidor d'Esports, Aniol Sellabona, durant la roda de premsa.
L'alcalde, Pep Berga i el regidor d'Esports, Aniol Sellabona, durant la roda de premsa. | Ajuntament d'Olot
Joan Obiols
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:41h
La Junta de Govern Local d'Olot ha fet un nou pas en la construcció de la nova piscina municipal coberta. L'Ajuntament ha anunciat aquest dijous l'obertura de la convocatòria del concurs d'idees perquè les empreses presentin les seves propostes per a la nova instal·lació. Aquestes hauran de seguir uns requisits mínims marcats en l'avantprojecte elaborat pel consistori. D'aquest procés en sortirà un equip guanyador, que serà l'encarregat de redactar el projecte final, que és el pas previ a la licitació i l'inici de les obres.

Els enginyers i les empreses que es presentin al concurs hauran d'elaborar una proposta que encaixi amb l'avantprojecte que ha fet l'Ajuntament a partir de l'anàlisi d'aspectes relacionats amb la construcció, urbanització, climatització i tractament d'aigua. Aquest document determina la nova piscina en un únic edifici que ha de comunicar amb les piscines exteriors de l'avinguda Sant Jordi, utilitzant l'actual accés però connectant-lo a en la part central del nou recinte.

L'edifici ha de tenir una superfície construïda de 4.311 metres quadrats, dels quals 2.158 de planta baixa i 2.153 de planta soterrada. L'estudi també fixa la construcció de dues piscines: una de gran (25 x 16,5 m) amb 8 carrils, i una de complementària (16,5 x 8,5 m) per activitats dirigides i infantils. El nou edifici també haurà de tenir un control d'accés únic, nous vestidors, magatzems i zona d'oficines. A més d'un accés per a vehicles de grans dimensions a la zona enjardinada des del camí del Salt de les Bigues.

El concurs constarà de dues fases. En primer lloc es farà la selecció de les candidatures, que hauran d'estar conformades per arquitectes o enginyers que acreditin almenys un projecte d'obra, entre el 2006 i el 2022, d'una piscina coberta pública amb un vas de natació de com a mínim 250 metres quadrats.

Un jurat format per representants municipals, membres dels Col·legis professionals d'Arquitectes i d'Enginyers i del Parc Natural, escollirà els tres equips finalistes que disposaran d'un termini de dos mesos per presentar la seva proposta de la nova piscina.

A la segona fase, el jurat analitzarà les propostes presentades de la nova piscina a partir de les característiques de l'avantprojecte i l'oferta econòmica per tal de determinar la proposta guanyadora, que serà la que dirigirà el projecte final i l'obra. La dues altres propostes rebran una compensació per la feina realitzada en aquests dos mesos. La previsió és que a principis del proper mandat es pugui posar la primera pedra de la nova instal·lació, que té un pressupost màxim de 4,8 milions d'euros finançats a través de l'Ajuntament.

Tanmateix, l'alcalde d'Olot, Pep Berga ha explicat que el consistori no descarta trucar a la porta de la Generalitat i la Diputació de Girona a la cerca de subvencions. De fet, l'avantprojecte de la piscina que ha elaborat el consistori s'ha elaborat seguint els paràmetres tècnics que determina la Generalitat perquè l'obra pugui ser subvencionada. En aquest sentit, l'alcalde s'ha mostrat confiat que el Govern català atorgarà una línia d'ajuts al projecte.

A tot això, l'alcalde ha detallat un conjunt de terminis que fixen l'inici de l'obra passades les eleccions municipals del 2023. Així doncs, la nova piscina serà un dels principals encàrrecs del govern que surti dels comicis. La finalització de l'obra es preveu entre finals del 2024 i inicis del 2025, ja que té una durada de 15 mesos.

Ampliar l'horari d'utilització de les piscines exteriors
L'alcalde ha destacat que la posada en marxa de la piscina municipal coberta permetrà ampliar l'ús de les instal·lacions exteriors, que es van inaugurar l'any 2002. La nova piscina està pensada per afavorir l'exercici físic i els beneficis en la salut de la ciutadania. Això permetrà que l'equipament del barri de Bonavista pugui obrir durant tot l'any  (actualment es posa en marxa coincidint amb la festivitat de Sant Joan i tanca per Festes del Tura).
Arxivat a