1 de 10
festes majors

La Vall d'en Bas recupera les nits de les festes majors d'estiu

Després de tres anys, a molts pobles hi tornarà a haver concerts i discjòqueis, però no a tots

La sortida del sol en una de les festes majors de Joanetes d'abans de la Covid | Comissió de Festes de Joanetes
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 07:00 |
La Vall d'en Bas tornarà a viure un estiu de festes majors després de tres anys. La pandèmia va estroncar unes celebracions que abans de la Covid eren esperades no només pel municipi, sinó també per garrotxins d'altres pobles de la comarca. Durant el 2020 es van cancel·lar tots els actes i el 2021 les comissions de cada nucli van optar per fer festes amb actes reduïts i de dia.

Aquest 2022, però, totes les comissions han apostat per recuperar les cites. Hi haurà festa a la Pinya, Joanetes, Puigpardines, Hostalets, Sant Privat, el Mallol i Sant Esteve d'en Bas. La majoria de pobles faran festa de nit amb concerts i discjòqueis, però, per exemple, a la Pinya han decidit només celebrar actes diürns.


"Veurem les festes majors com eren abans, recuperarem l'esperit festiu i diria que torna la normalitat", diu la regidora de festes de la Vall d'en Bas, Helena Roca, a Nació Garrotxa. La mateixa Roca celebra que totes les festes mantinguin actes, tot i que explica que alguns nuclis que han apostat per canviar el format: "Crec que hi ha comissions que aposten cada vegada més per un canvi de model, per una festa més de dia i per la gent del poble i la vall. Tot i això, encara trobem festes nocturnes com el cas de l'Espinada a Joanetes, Sant Privat, el Mallol o Sant Esteve".

Precisament, Hostalets i la Pinya són els dos pobles que han apostat per fer una celebració menys multitudinària. A Hostalets es faran concerts amb família que no s'allargaran durant la nit, tal com es va fer l'any passat, i a la Pinya no hi haurà actes nocturns. A més, aquest 2022, a Joanetes han apostat per només fer una nit en comptes de dues.


Des de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas s'ha posat a disposició de les comissions la possibilitat d'instal·lar Punts Lila de sensibilitat i atenció a les violències masclistes. Cada poble ha escollit si instal·lar-ne o no i només Sant Privat ho ha tirat endavant. Segons l'Ajuntament, també hi haurà servei d'autocar des d'Olot per assistir a les festes de nit, un servei que també s'organitza des de les mateixes comissions.

El calendari de les festes majors de la Vall d'en Bas és el següent:


- Festa Major de Joanetes: 16, 23 i 24 de juliol


- Festa Major de la Pinya: 30 de juliol

- Festa Major dels Hostalets d'en Bas: 12, 13 i 14 d'agost

- Festa Major de Puigpardines: 14 i 15 d'agost

- Festa Major de Sant Privat: 19, 20 i 21 d'agost

- Festa Major del Mallol: 26, 27 i 28 d'agost

- Festa Major de Sant Esteve d'en Bas: 16, 17, 18 i 19 de setembre

 

Participació