política

El PSC d'Olot critica la gestió privada que tindrà la nova promoció d'habitatge de Sant Cristòfor

En total són una vuitantena de pisos de caràcter social que una promotora construirà i tindrà la gestió durant 50 anys

Els tres regidors del PSC a l'Ajuntament d'Olot davant la zona on es construirà la vuitantena d'immobles | Pau Masó
per Redacció, Olot, Catalunya | 5 de juliol de 2022 a les 08:00 |
El PSC d'Olot s'ha mostrat contrari a la promoció d'habitatge que s'està coent a Olot. Són una vuitantena d'immobles de caràcter social situats al barri de Sant Cristòfor, al costat de Can Jombi, al costat de la seu de la brigada.

El partit de l'oposició s'oposa al projecte per dues raons principals: la ubicació i la gestió privada. Per un costat, el PSC critica que la nova promoció no està situada al centre de la ciutat. "No és un lloc important per rehabilitar. Cal que l'Ajuntament compri habitatges del Barri Vell i els rehabiliti. Cada dia el Barri Vell s'està degradant més. Hem perdut anys i aquest equip de govern no ha fet res", diu el portaveu del partit, Josep Guix.


Per altra banda, els socialistes també critiquen la gestió privada que tindrà la nova promoció. La compra dels terrenys ha anat a càrrec de l'Ajuntament, que s'hi ha deixat poc més d'un milió d'euros, i la construcció dels immobles se cedirà a una empresa privada. Aquesta empresa serà la responsable de construir i gestionar els immobles durant un termini de 50 anys. Segons Guix, "si ho fa una empresa privada, vol dir que ha de fer negoci i el negoci anirà a cost dels ciutadans o la ciutat". Per això, els socialistes serien partidaris que fos directament l'Ajuntament qui construís, encara que fos més a poc a poc, els nous habitatges.

La nova promoció d'habitatges és la més important que s'ha fet mai a la ciutat per la seva quantitat d'immobles. En total són més de 80 habitatges que es podrien començar a construir aquest mateix 2022. Està previst que la majoria d'aquests immobles entrin a formar part de l'habitatge públic, un fet que permetria incrementar considerablement els immobles socials a la ciutat. Actualment, Olot compta amb una borsa de 195 habitatges.

 

Participació