El transport a demanda de la Vall d'en Bas, les Preses i Riudaura s'amplia a caps de setmana

Fins ara, el servei només funcionava de dilluns a divendres i aquest estiu també estarà disponible dissabtes i diumenges

Un dels vehicles de Teisa que formen part de la flota del transport a demanda
Un dels vehicles de Teisa que formen part de la flota del transport a demanda | Un dels vehicles de Teisa que formen part de la flota del transport a demanda
Redacció
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:26h
La companyia Teisa i la Generalitat han decidit allargar el servei de transport públic a demanda Clic.cat de la Garrotxa durant els caps de setmana i s'estendrà, com a mínim, fins a l'11 de setembre. La iniciativa es va posar en marxa fa un any i funcionava de dilluns a divendres però aquest estiu també ho farà els dissabtes i diumenges per "potenciar l'oferta de transport turístic i d'oci". El servei de caps de setmana ja ha entrat en funcionament aquest dissabte 2 de juliol i estarà actiu fins al setembre.

El Clic.cat permet els usuaris utilitzar un mitjà de transport, en aquest cas un microbús, amb una reserva prèvia d'un mínim de 15 minuts d'antelació mitjançant l'aplicació mòbil NEMI o trucant per telèfon. El Clic.cat a la Garrotxa dona servei a uns 3.500 habitants, sense comptar la ciutat de Olot, i és un servei amb punts de parada dispersos que no segueixen sempre la mateixa ruta, sinó que es confecciona depenent de les reserves que hi hagi.

Hi ha unes parades establertes a cada poble i uns horaris prefixats amb regularitat, des de Sant Esteve d’en Bas i des de la parada de busos d’Olot. Les parades estan distribuïdes de la següent manera:

- 5 a Sant Esteve: polígon de la Serra, Centre d’Atenció Primària (CAP), carrer Ample, carretera de Santa Coloma i cruïlla de l’Alberg.
- 3 a Els Hostalets: trencant del cementiri, Local Social i aparcament.
- 5 a Joanetes: Can Trona, Local Social, l’Hostal de Dalt, la Coromina i carretera de Sant Esteve a Can Trona.
- 2 a Puigpardines: trencant de Puigpardines i Cooperativa de la Vall d’en Bas.
- 5 a Sant Privat: Consultori, Ca la Carmelita, veïnat del Salt del Sallent, nucli antic i veïnat de Pocafarina.
- 1 a Verntallat-Les Preses: carrer de Pau Casals.
- 4 al Mallol: veïnat Nou, Veïnat Cirera, les Olletes i entrada al puig del Mallol.
- 2 a la Pinya: parc infantil de Can Gaburra i veïnat de l’Avellana.
- 1 a Riudaura: carrer d’Olot.
- 2 a Olot: estació d’autobusos i Hospital Comarcal.
 

La reserva prèvia es pot fer, fins a 15 minuts abans que surti el bus de la parada inicial, mitjançant l’aplicació per a dispositius mòbils Nemi o per telèfon al 972 204 868 (entre les 8 hores i les 20 hores). El primer servei surt d’Olot a les 7.20 h i de Sant Esteve a les 8.10 h. El darrer servei surt a les 19.30 h d’Olot i a les 20.20 h de Sant Esteve. Els horaris es mantindran respecte dels actuals entre setmana, tret de l’expedició de les 15.10 hores, que s’avançarà una hora i passarà a les 14.10 hores.
 
El transport a la demana de la Garrotxa fa gairebé un any que està en funcionament. En els primers vuit mesos del servei, el sistema ja havia assolit més de 3.600 persones usuàries, amb una mitjana de 20-26 d’usuaris diaris.
 
Arxivat a