​Joanetes acull aquest cap de setmana un nou festival dedicat a l'autogestió

El poble de la Vall d'en Bas serà l'escenari d'Al-Terra, un certamen que tractarà la bioconstrucció, la permacultura o les plantes medicinals

Cartell de la primera edició del festival Al-Terra
Cartell de la primera edició del festival Al-Terra | Al-Terra
Redacció
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:06h
Aquest cap de setmana, la Garrotxa veu néixer un altre festival. La seva dimensió, però, és molt diferent de la que es pot veure en altres propostes comarcals. En aquesta ocasió, es tracta d'un certamen que busca difondre "solucions alternatives" al sistema social i econòmic actual.

Sota el nom d'Al-Terra, el festival tindrà lloc a Joanetes aquest dissabte i girarà entorn de quatre eixos: l'habitatge, l'alimentació, la salut i l'educació. Es tractaran branques alternatives de cada un d'aquests àmbits com són la bioconstrucció, la permacultura, les plantes medicinals i el homeschooling, respectivament.

"Teníem la inquietud de trobar alternatives al sistema actual i tenir solucions al dia a dia. Creiem que aquestes alternatives no s'expliquen tant als mitjans o a les escoles i vam decidir divulgar-ho", diu una de les organitzadores, Lídia Bantí, i membre de l'Associació Imbra, impulsora del festival.

Al-Terra se celebrarà a Joanetes durant tot aquest dissabte i comptarà amb més d'una desena d'activitats. Des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit, hi haurà tallers per aprendre sobre la bioconstrucció, la permacultura o les plantes medicinals; taules rodones i xerrades sobre l'apicultura o les plantes medicinals; i concerts amb Manzau, Isaac Càmara i Irie Angel i Life Session. A més de tot això, també hi haurà sessions d'Acroyoga i dansa conscient.

L'Associació Imbra va decidir situar el festival a Joanetes pel fet que dos dels seus quatre membres són del poble de la Vall d'en Bas. El certamen se celebrarà en un descampat que hi ha a tocar el poble i per assistir als tallers i activitats cal reservar plaça a la web del festival: alterrafestival.com
 

Programa del festival Al-Terra 2022 Foto: Al-Terra

Arxivat a