​Quer Ten, millor nota de la selectivitat a la Garrotxa: «El secret és estar interessat en allò que estàs estudiant»

L'estudiant de l'Institut la Garrotxa ha aconseguit un 9,8 a les PAU d'aquest 2022

En Quer, a l'Institut la Garrotxa d'Olot
En Quer, a l'Institut la Garrotxa d'Olot | Martí Albesa
01 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:11h
És de Tortellà i ha estudiat a l'Institut Garrotxa d'Olot. En Quer Ten Carrillo s'ha convertit aquest 2022 en l'alumne que ha tret la millor nota de tota la comarca a la selectivitat. Ha estat un 9,8 i assegura que està "molt content" i que és "una manera de sentir-se gratificat i recompensat per tot l'esforç que ha fet durant el curs".

De fet, en Quer ha rebut la notícia amb la trucada de Nació Garrotxa. Ell ha estudiat el Batxillerat Humanístic i vol estudiar Humanitats a la Pompeu Fabra, tot i que també s'està mirant el grau en Filosofia, política i economia.

Sobre quin és el secret per treure una nota tan alta, en Quer respon el següent: "El secret és estar interessat en allò que estàs estudiant. A mi m'encanten les lletres, les humanitats, la història i la literatura. Si m'hagués hagut d'examinar de ciències, ni de bon tros m'hauria sortit una selectivitat tan bona. Per tant, penso que abans de començar a estudiar, cal que t'interessi i posis passió per allò que acabaràs estudiant".

L'estudiant de Tortellà explica que la seva manera d'estudiar no és de posar molts colzes o tancar-se a casa: "Considero que això és el fruit de treballar de manera constant i interessar-se molt pel que estàvem fent durant els últims dos anys". També diu que els mesos abans de la selectivitat va assistir a les classes de preparació que es feien a l'institut i va fer molts exàmens de selectivitats d'altres anys: "D'aquesta manera, quan em van posar l'examen de veritat, ja n'havia contestat quatre o cinc abans i ja coneixia les pautes i les maneres d'explicar que ells volen".

En Quer és de Tortellà i vol estudiar a humanitats Foto: Martí Albesa


"Vull reivindicar les humanitats"
En Quer també agraeix als seus professors que "han aconseguit que, a poc a poc, tot allò que havíem de vomitar durant les PAU, ens entrés al cervell durant tot el Batxillerat". I per últim, l'estudiant de l'Institut la Garrotxa també aprofita l'ocasió per reivindicar les humanitats, sabent que per entrar a la carrera que vol, només necessitarà un cinc: "Vull reivindicar la necessitat de donar importància a aquestes carreres que no necessiten tanta nota, però que considero de vital importància".

Tretze de les 20 millors notes han sortit de l'Institut la Garrotxa
Enguany, segons les dades que el Departament de Recerca i Universitats ha facilitat a Nació Garrotxa, tretze de les vint millors notes de la selectivitat 2022 a la comarca, han estat d'alumnes de l'Institut Garrotxa, entre ells en Quer. Precisament, la segona i la tercera millor nota de la comarca també són d'aquest institut olotí amb un 9,7. Entre les vint millors notes garrotxines hi ha quatre alumnes del Montsacopa, un del Bosc de la Coma, un de Sant George's School i un altre de Bell-Lloch del Pla de Girona.