​El Consell Comarcal de la Garrotxa surt en defensa pròpia després de la resolució del TCCSP

L'ens garrotxí assegura que es va "tramitar correctament" i que "només es demana" que s'esmeni la falta de requisits que no va presentar Caniausa

Imatge d'alguns membres de l'equip de govern del Consell Comarcal amb Santi Reixach, el president
Imatge d'alguns membres de l'equip de govern del Consell Comarcal amb Santi Reixach, el president | Martí Albesa
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:09h
El Consell Comarcal de la Garrotxa ha sortit a defensar la licitació feta l'any passat pel servei de custòdia d'animals a la comarca. Després que el Tribunal Català de Contractes hagi dictaminat que l'adjudicació es va fer sense validar la solvència tècnica de l'empresa Caniausa, el Consell manté la seva postura i defensa l'adjudicació.

En un comunicat, l'ens garrotxí assegura que estan satisfets amb la resolució del TCCSP, ja que aquesta "manté que el procediment de licitació s'ha tramitat correctament i només demana que l'empresa Caniausa esmeni i acrediti la seva solvència d'acord amb els requisits fixats en els plecs". En el comunicat també s'afegeix que, segons la resolució, l'acreditació de la solvència tècnica "no s'ha acreditat correctament".

En la resolució, el Tribunal de Contractes deixa clar que la no acreditació de la solvència tècnica de Caniausa seria motiu per deixar la licitació sense efecte o deserta, però l'ens dona un període de temps perquè Caniausa i el Consell esmenin l'error. La resolució diu textualment el següent: "Ara bé, abans d'excloure a Caniausa i de deixar sense efecte la licitació i declarar-la deserta, com és doctrina dels tribunals resolutoris dels recursos especials, s'ha de permetre esmenar aquestes mancances a Caniausa".

Resposta a Terra Viva
En el comunicat emès pel Consell Comarcal de la Garrotxa també es respon a la valoració que Terra Viva fa de la resolució del TCCSP. En les últimes hores i també a través d'un comunicat, l'entitat ha tret pit de la seva legitimitat per presentar el recurs. En relació a això, el Consell diu el següent. "Terra Viva no va presentar el recurs amb relació a la seva exclusió del procés de licitació sinó en contra de l'adjudicació a Caniausa. El TCCSP, referint-se a aquest punt resol que, en aquest cas, s'admet el recurs de Terra Viva per la concurrència del requisit ad causam, és a dir, davant la possibilitat que la licitació pogués ser declarada deserta. Aquest és el motiu excepcional pel qual s'admet aquest recurs". El comunicat també ressalta que "el Consell Comarcal s'ha limitat a defensar la corresponent posició jurídica en relació amb la no legitimació de Terra Viva per presentar el recurs" i afirma que "en cap cas podíem impedir la presentació del recurs".

Finalment, el Consell Comarcal aclareix que ja ha demanat la documentació necessària a Caniausa i "lamenta enormement" el retard de la resolució de l'adjudicació, ja que "per a les administracions suposa un greu perjudici en la gestió dels serveis públics".