​El Consell Comarcal de la Garrotxa va adjudicar el servei de custòdia d'animals sense validar la solvència tècnica de Caniausa

Així ho destapa la resolució del Tribunal Català de Contractes que tanca un procediment judicial que va començar fa més d'un any

La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa
La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa | Pau Masó
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:05h
Després d'un any i un mes d'espera, el Tribunal Català de Contractes ja s'ha pronunciat sobre el procés de licitació del servei de custòdia d'animals que el Consell Comarcal de la Garrotxa va adjudicar a l'empresa Caniausa l'abril del 2021 i al qual Terra Viva va recórrer.

Ara, el Tribunal ha sentenciat que l'adjudicació es va fer sense tenir en compte la solvència tècnica de Caniausa. Per això, ha estimat "parcialment" el recurs de Terra Viva i ha demanat al Consell Comarcal que permeti a Caniausa esmenar la documentació que falta.

El principal error que va cometre el Consell Comarcal de la Garrotxa va ser adjudicar el contracte a Caniausa sense que aquesta validés la seva solvència econòmica i tècnica. En la licitació, el Consell demanava que l'import mínim anual en un dels anys d'activitat de l'empresa fos de 101.818, 18 euros. Això Caniausa no ho va acreditar i, així i tot, el Consell va adjudicar-li el contracte, després d'haver requerit la informació a l'empresa.

Tot i detectar aquest defecte, el Tribunal permet a Caniausa presentar en un període de temps que no es concreta la informació necessària per complir amb els requisits que demana el Consell i que en el seu moment no es van demostrar. "Abans d'excloure a Caniausa i de deixar sense efecte la licitació i declarar-la deserta, com és doctrina dels tribunals resolutoris dels recursos especials, s'ha de permetre esmenar aquestes mancances", diu la resolució.

La publicació de la sentència del Tribunal de Contractes es va firmar el 9 de juny i s'ha donat a conèixer aquesta setmana. El document tanca la via administrativa de la primera causa que Terra Viva tenia contra el Consell Comarcal. L'entitat, però, recentment també va presentar un contenciós administratiu contra l'ens garrotxí pels suposats impagaments que hi va haver durant el temps que Terra Viva va oferir el servei de custòdia d'animals al Consell. En total, es reclamen uns 80.000 euros i la qüestió seguirà ara el seu curs judicial.