El Parc Natural de la Zona Volcànica establirà controls per evitar aglomeracions

A Sadernes hi haurà servei de reserva prèvia

Can Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Can Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. | @gencat
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:43h
Els parcs naturals gestionats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural comencen a implementar mesures per ordenar el seu accés aquest estiu i evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural, com ja van començar a fer l’estiu passat. Totes aquestes accions s’emmarquen dins del pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb la pesca, l’agricultura, la ramaderia i les activitats d’oci i turístiques. Entre les mesures hi ha serveis de bus llançadora i l’obertura d’aparcaments amb reserva prèvia.

Aquest és el cas del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Com és habitual, s’establiran controls per evitar la sobreocupació i les cues en els aparcaments habilitats.

Així mateix, en els espais naturals protegits que gestiona el Consorci de l’Alta Garrotxa, com la riera de Sant Aniol, hi haurà servei de reserva prèvia a l’àrea d’acollida de Sadernes els mesos de juliol i agost, entre d’altres mesures.