​Educació deixa finalment 3 alumnes de Sant Roc fora del Bosc de la Coma

La majoria de famílies que es veien obligades al Montsacopa han acabat entrant a l'institut més pròxim, però tres es veuran obligades a desplaçar-se lluny del seu barri

Imatge de l'Escola Sant Roc d'Olot
Imatge de l'Escola Sant Roc d'Olot | CEIP Sant Roc.
21 de juny del 2022
Actualitzat el 22 de juny a la 13:50h
Tot i les protestes i queixes que les famílies, l'AMPA, l'Associació de Veïns i també l'Ajuntament han fet arribar al Departament d'Educació, ha estat impossible resoldre tot el problema. Finalment, tres famílies de l'escola Sant Roc s'hauran de desplaçar al Montsacopa per fer Secundària.

En un principi n'hi havia una desena, però la majoria d'aquestes van acabar entrant en la llista definitiva. Dels tres alumnes que han acabat sent els perjudicats, dos viuen molt a prop del Bosc de la Coma, però el curs que ve hauran de desplaçar-se fins a l'altra punta de la ciutat per fer l'ESO.

En un comunicat, l'Associació de Veïns de Sant Roc, l'AMPA de l'escola i les famílies afectades han criticat les formes com el Departament d'Educació ha gestionat la situació. Asseguren que han passat per davant seu alumnes inscrits fora de termini, tal com ja avançava Nació Garrotxa. També critiquen que s'hagin creat places per fer cabre alumnes de la Vall d'en Bas, però no per resoldre la problemàtica de l'Escola Sant Roc.

En contra de les formes i la zonificació
En el comunicat, les famílies asseguren que han intentat dialogar amb Educació, però sempre hi ha hagut "respostes protocol·làries i evasives". També diuen que la informació ha estat "deficient" i que durant les jornades de portes obertes dels mateixos instituts de la ciutat es va assegurar que l'adscripció donava plaça segura.
 
Per últim, el comunicat també critica la zonificació de la ciutat i exigeixen una resposta dels responsables d'aquesta situació, concretament el director territorial d'Educació. A més, reclamen un estudi dels tres casos que han quedat fora del que fins fa un any era l'únic centre de secundària de referència que tenien.

I és que la problemàtica va néixer fa un curs quan el Departament d'Educació va eliminar l'adscripció única de l'Escola Sant Roc a l'Institut Bosc de la Coma i va assignar el Montsacopa com a segon centre adscrit de l'escola olotina. El 2021 això es va solucionar perquè eren poques famílies, però aquest 2022 ja n'hi havia més d'una desena d'afectades i, al final, han acabat sent tres. La situació, doncs, no és del tot nova, tot i que sí que ha anat a pitjor. L'Ajuntament ja fa temps que truca la porta del Departament per tal d'intentar arreglar una problemàtica que tot apunta que anirà a més els pròxims cursos.
Arxivat a