educació

​L'institut escola de Besalú continuarà fent jornada intensiva el curs vinent

La comunitat educativa s'havia manifestat per mantenir aquest horari i evitar una fuga d'alumnes

per NacióGarrotxa, 20 de juny de 2022 a les 10:13 |
La manifestació de la comunitat educativa el passat mes de març al pont de Besalú | ACN
A principis de març les famílies, alumnes i professorat de l'institut escola Salvador Vilarrasa de Besalú sortien al carrer per manifestar-se. Demanaven al Departament d'Educació continuar fent una jornada compactada. Segons anunciava el director del centre, un 90% de les famílies estaven a favor de mantenir aquest horari compactat.

A més, el director també apuntava que amb un horari partit els alumnes rendeixen menys, ja que no es concentren a la tarda. Per altra banda, un dels motius que exposava la comunitat educativa per mantenir aquest horari era la manca d'espais en aquest institut escola. El motiu és que el menjador té una capacitat de 60 alumnes i actualment s'hi queden a dinar uns 160, que es reparteixen en dos torns.


Segons apunten fonts properes al cas, Educació hauria decidit allargar un curs més l'horari intensiu mentre duren les obres d'ampliació del centre per garantir la capacitat de tots els alumnes al menjador escolar.

A partir d'aquí, el centre ha anunciat que està disposat a parlar del millor horari que convingui a l'alumnat quan s'acabin les obres i definir si cal seguir fent jornada intensiva o partida.

 

Participació