​Servei a cada hora: el Bus Transversal de la Garrotxa es reforça a l'Hospital d'Olot

Després de dos anys de reclamacions, el Consell Comarcal ha millorat la connexió amb transport públic entre els pobles i el centre hospitalari

El Bus Transversal fent parada a l'Hospital d'Olot
El Bus Transversal fent parada a l'Hospital d'Olot | Consell Comarcal de la Garrotxa
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 8:46h
Si bé abans per anar, per exemple, de Besalú a l'Hospital d'Olot només tenies quatre horaris al dia, ara n'hi ha catorze. Aquest és el pas endavant que ha fet el Bus Transversal de la Garrotxa. A partir d'ara, estarà millor connectat amb el centre garrotxí. El Consell Comarcal, juntament amb Teisa, han reforçat i ampliat el servei que es donava.

A partir d'ara, els pobles de la comarca quedaran més ben connectats amb un servei bàsic com és l'hospital. Els ciutadans tindran a disposició un servei cada hora des de dos quarts de vuit del matí fins a dos quarts de nou del vespre. "L'objectiu és que no hi hagi cap excusa per venir a l'Hospital amb transport públic", diu el director de TEISA, Àlex Gilabert. "Aquesta actuació no hi ha cap cost addicional, a través del funcionament hem fet aquest canvi", explica Gilabert.
 

Autoritats davant la parada de bus de l'Hospital d'Olot. Foto: Pau Masó


La millora respon a una demanda que el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa va traslladar al Consell Comarcal fa dos anys. El seu portaveu és Josep Collell: "Hi havia molta demanda de gent gran que no tenia possibilitat de venir a l'hospital. Només podies pujar a primera hora del matí i a la tarda, no hi havia res més. Jo mateix havia fet de taxista a algun veí de Castellfollit"

I és que quan es va inaugurar l'Hospital d'Olot el 2014 es va procurar connectar bé la ciutat amb el centre, però la resta de comarca va quedar descuidada. De fet, es calcula que, tot i només haver-hi quatre viatges al dia, fins a un 15% dels viatgers del Bus Transversal utilitzaven el servei per anar a l'Hospital d'Olot.

Es manté la connexió amb el centre i es reforcen els polígons
La nova ruta del bus transversal amb l'Hospital d'Olot estarà combinada amb el servei Olot-Girona que passarà per l'estació d'autobusos i, a més, la línia que arriba fins a l'Hospital no perdrà la connexió amb el centre perquè mantindrà la parada a la plaça Clarà. La nova freqüència de serveis cap a l'hospital també permet reforçar parades com la del polígon del Pla de Baix o l'Escola Greda.
 

Els nous horaris i les noves parades del Bus Transversal. Foto: Teisa

Arxivat a