​Satisfacció a Olot per l'estudi del ramal ferroviari Olot-Girona

Tant la plataforma ciutadana per la promoció del tren-tram com l'Ajuntament aplaudeixen la iniciativa anunciada per la Generalitat

Imatge d'arxiu del regidor de Mobilitat d'Olot, Agustí Arbós, durant un ple municipal
Imatge d'arxiu del regidor de Mobilitat d'Olot, Agustí Arbós, durant un ple municipal | Martí Albesa.
17 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:09h
"Estem d'enhorabona, molt i molt contents". Així s'expressa un dels portaveus de la plataforma ciutadana que reclama el tren-tram entre Olot i Girona, Ferran Campillo, hores després de conèixer la notícia que la Generalitat ha licitat un estudi per analitzar la viabilitat de la seva proposta. Campillo demana ara que l'Ajuntament sigui "un ferm defensor d'aquesta infraestructura" i que "la baralli i la reclami".

Precisament, aquest dijous, el ple municipal d'Olot va aprovar una moció que reclamava l'impuls de la proposta de la plataforma tren-tram Olot-Banyoles-Girona. Tots els grups van votar a favor del document i l'equip de govern va valorar la notícia que la Generalitat va fer pública el mateix dia: "Si això ha estat possible ha estat gràcies a una plataforma ciutadana que ho ha impulsat. Si no, no estaríem aquí", va dir l'alcalde d'Olot, Pep Berga.

També el regidor de Mobilitat de la ciutat, Agustí Arbós, va assegurar que "Olot no ha de renunciar a l'opció de tenir tren". "Les tecnologies han canviat molt i és interessant plantejar-nos la viabilitat tècnica i econòmica per veure si seria possible que el tren pogués tornar en el format que sigui", va afegir.

La moció presentada per la plataforma Tren-Tram Olot-Banyoles-Girona va ser aprovada per unanimitat amb els vots favorables de tots els grups municipals Junts, ERC, PSC i la CUP. Ara caldrà esperar els resultats d'un estudi que s'adjudicarà a finals del mes que ve i que no estarà acabat fins passat l'estiu del 2023.
Arxivat a