La Generalitat estudiarà tècnicament l'arribada del tren a Olot

Ferrocarrils ha demanat un document per analitzar la factibilitat del tren tram Costa Brava, en el qual també s'hi inclou un ramal fins a la capital de la Garrotxa

L'estudi és un dels primers que es fan en els últims anys
L'estudi és un dels primers que es fan en els últims anys | pixabay
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:52h
La proposta del tren-tram Olot-Girona ja és dins la Generalitat. Ferrocarrils ha iniciat la licitació d'un estudi que inclou analitzar la viabilitat d'una línia ferroviària fins a Olot, passant per Banyoles. L'anàlisi s'inclou dins un estudi que la Generalitat ha demanat sobre el tren-tram de la Costa Brava, una proposta que fa temps que es demana i que, finalment, ha arribat a la fase d'estudi.

Segons es descriu en la licitació del document, la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat és estudiar "la factibilitat" de les diferents alternatives de traçat de la línia de la Costa Brava "incloent la circumval·lació del massís de les Gavarres i un ramal entre Girona, Banyoles i Olot".

Una anàlisi profunda
L'estudi encarregat analitzarà les alternatives de traçat, les obres d'infraestructura, la senyalització, les noves estacions, la integració urbana, els principals factors ambientals o les principals afectacions que poden haver-hi durant l'execució de les obres. L'estudi també haurà d'introduir l'emplaçament pel taller, cotxeres, edificis de dependències i centre de control.

A més de tots aquests aspectes, també s'haurà d'analitzar la demanda potencial, la cartografia, geologia i hidrogeologia, el cost d'inversió i explotació i la rendibilitat financera i econòmic-social.

L'estudi costarà mig milió d'euros i hauria d'estar acabat amb un any
La Generalitat ha publicat la licitació aquest dijous 16 de juny i el procés s'allargarà fins a finals de juliol. L'adjudicació, doncs, podria ser entre agost o setembre. El document costarà 517.700 euros i tindrà una llargada d'un any. D'aquesta manera durant la tardor del 2023, l'estudi hauria d'estar acabat.

L'encàrrec de la Generalitat coincideix amb l'aparició de dues propostes ciutadanes en el darrer any. Per una banda, la creació d'un tren-tram que uneixi diferents municipis de la Costa Brava, i per l'altra, la demanda d'un grup ciutadà de la Garrotxa per la construcció també d'un tren-tram entre Olot, Banyoles i Girona. Amb l'estudi que s'ha encarregat ara, es donarà resposta administrativa i tècnica a les dues peticions.
Arxivat a