​Olot estudiarà avançar l'obertura de la piscina municipal per combatre futures onades de calor

Tot i l'onada de calor d'aquests dies, el consistori ja tenia la planificació feta i l'equipament no s'obrirà al públic general fins al dia 24

Piscina Municipal d'Olot
Piscina Municipal d'Olot | Martí Albesa
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:11h
L'onada de calor d'aquests dies ha aparegut de manera prematura i amb la piscina municipal d'Olot tancada. Aquest fet ha provocat que els ciutadans de la ciutat no tinguin un espai on refrescar-se, més enllà de la piscina de Les Tries (un equipament privat). La situació ha provocat algunes crítiques a les xarxes socials.Davant la situació, l'Ajuntament d'Olot planteja la possibilitat d'avançar l'obertura de la piscina municipal de cara als pròxims anys. "Ens estem plantejant obrir-la uns dies abans o tancar-la uns dies més tard", ha assegurat l'alcalde, Pep Berga, preguntat per Nació Garrotxa.

"Segur que tenir una piscina oberta contribueix a mitigar l'onada de calor. El que passa és que, fins ara, sempre s'havia relacionat l'obertura d'una piscina amb el lleure i no tant com una mesura per combatre la calor", diu Berga. I és que actualment l'equipament olotí s'obre en funció del calendari escolar.

L'avançament de l'obertura de la piscina municipal no seria per aquest 2022, ja que la planificació ja estava feta des de feia temps i s'ha de tenir en compte les contractacions dels serveis tècnics o també de socorrisme. De cara als pròxims estius, la piscina municipal es podria obrir algun cap de setmana abans del que es fa ara. "Entre setmana els costos són més grans i no hi hauria gaire demanda. Estudiarem fórmules per veure si es pot obrir en algun cap de setmana més", ha afegit Berga.

Aquest any, la piscina municipal s'obrirà per al públic general el divendres 24 de juny coincidint amb el dia de Sant Joan. Uns dies abans, el pròxim dilluns 20, ja hi podran anar les escoles i els abonats. L'equipament es tancarà el diumenge 28 d'agost.
Arxivat a