​La faràndula d'Olot torna al carrer al 100%

La festivitat de Corpus servirà perquè aquest cap de setmana es torni a fer cercavila i es balli a plaça sense cap mena de mesura anticovid

Des del 2019 la faràndula no fa cercavila per Olot
Des del 2019 la faràndula no fa cercavila per Olot | Martí Albesa
Redacció
16 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:33h
Després de tres anys, la faràndula d'Olot tornarà a sortir al carrer al 100%. Ho faran amb motiu de la festivitat de Corpus, un dels dos únics moments de l'any en què la faràndula surt a ballar. Aquesta vegada, serà la primera des de l'aparició de la covid que les figures de la ciutat surten sense mesures.

Ara fa un any, precisament també per Corpus, les Gegants, Cabeçuts i Cavallets d'Olot van tornar a sortir per ballar a plaça, sense cercavila. El Corpus de 2021 va estar marcat pel retorn de la faràndula després de dos anys sense sortir al carrer. Va ser enmig d'una situació excepcional en què no es va fer cercavila, es va tancar la plaça major, s'havia de demanar entrada gratuïta i els balladors van fer vuit balls repartits en dos dies diferents.

Aquest 2022, l'experiència de l'any passat queda enrere i la faràndula podrà tornar a ballar amb total normalitat. Dissabte, es tornarà a viure la cercavila que no es veu des del 2019. Sortirà a les sis de la tarda des de l'Hospici i recorrerà diversos carrers del centre d'Olot fins cap a les vuit del vespre.

Diumenge, hi haurà el tradicional ball a plaça a les 12 h a la plaça major. Quan s'acabi el ball, hi haurà la tradicional sardana de Corpus amb La Principal d'Olot que tocarà L'Adéu Vila d'Olot.
Arxivat a