Rècord de temperatures a Catalunya: es registren més de 40 graus en diversos punts

A la Garrotxa s'ha arribat a superar els 35 graus aquest dimecres

El sol reflectit al riu Ter, a les Masies de Voltregà
El sol reflectit al riu Ter, a les Masies de Voltregà | Emili Vilamala
Victor Rodrigo
15 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:07h
Incendis i calor sufocant a Catalunya. El país afronta una jornada molt complicada arreu del territori, amb diversos focs declarats a les zones de la Noguera, l'Alt Empordà, el Priorat i la Terra Alba. El més destacat és el d'Artesa de Segre, on treballen desenes de dotacions dels Bombers de la Generalitat. En aquest escenari, el país afronta un rècord d'altes temperatures per aquestes dates de juny. Termòmetres de diverses zones de Catalunya ja han superat el topall dels 40 graus.

Segons les dades del Meteocat, fins a les 16h de la tarda d'aquest dimecres, diversos punts de Catalunya ja han arribat a trencar la barrera: Vinebre (42,6º), Ascó (42º), el Masroig (41,9º), Pantà de Riba-roja (41,6º), Torroja del Priorat (41,6º), Aldover (41,5º), Seròs (41,4º), Pantà de Siurana (41,3º), Benissanet (41,3º) i Albesa (41º). La previsió inicial era que a partir de dimecres els termòmetres començarien a baixar, encara que les xifres de temperatura es mantindrien a l'alça en comparació en altres anys. Això ha quedat superat per les previsions meteorològiques de primera hora del matí. 

El que serien xifres màximes per a un dia de juny normal, han estat les mínimes per aquest dimecres, que ha començat a primera del matí amb els termòmetres pels núvols. Zones com Sort han marcat fins a 20º i Barcelona, per exemple, ha marcat 27º a primera hora del matí. El perill d'altes temperatures, risc d'incendi i cops de calor es mantindrà a tot el país. La nit de dimarts a dimecres ha estat completament tòrrida, una situació que es pot repetir en les pròximes hores. Els termòmetres poden arribar a trencar, encara més, tots els rècords.

A la Garrotxa se superen els 35 graus
A la comarca, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'han superat els 35 graus a la ciutat d'Olot durant el migdia d'aquest dimecres. A la Vall d'en Bas també hi ha hagut temperatures superiors als 32 graus. Són registres alts per una època de l'any, on normalment, el termòmetre no s'enfila tant.