Avís de temps violent amb tornados i fortes pedregades a la Garrotxa

Protecció Civil alerta de possibles gruixos de pedra superiors als dos centímetres al nord del país

Podrien haver-hi gruixos de pedra importants
Podrien haver-hi gruixos de pedra importants | Sofia Cabanes
NacióDigital
14 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:50h
En plena onada de calor, el nord de Catalunya viurà una tarda de dimarts ben diferent. Protecció Civil ha emès un avís de temps violent segons el qual es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, vents superiors als 90 quilòmetres per hora i tornados o esclafits a la Garrotxa, la Cerdanya i el Ripollès. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per la zona.
 
A l'altra banda hi ha la resta del país, on aquest dimarts i, sobretot dimecres i dijous, les temperatures marcaran màxims anuals. Encara en la primavera astronòmica, diverses zones trencaran la barrera dels 40 graus en aquesta segona setmana de juny. La sensació de xafogor serà encara superior fins ben entrat el cap de setmana

Aquest escenari ha fet que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) hagi activat l'avís molt alt, de perill màxim, a fins a onze comarques de tot el país: el Bages, l'Anoia, el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Solsonès, l'Alt Urgell i el Pallars Jussà. Els avisos estan activats, per ara, en aquestes zones dimecres i dijous.