​Educació prioritza alumnes inscrits fora de termini al Bosc de la Coma i deixa fora famílies de Sant Roc

Després de conèixer la llista definitiva d'admesos, algunes famílies de l'escola olotina han entrat, però altres, fins i tot, han quedat més perjudicades

El passat 2 de juny algunes famílies van denunciar la situació en una roda de premsa
El passat 2 de juny algunes famílies van denunciar la situació en una roda de premsa | Pau Masó
14 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:21h
Divendres passat, el Departament d'Educació va publicar les llistes definitives d'inscrits als instituts de la ciutat d'Olot. Dies abans, un grup de famílies de l'escola Sant Roc denunciaven que una desena d'alumnes de l'escola quedarien fora per un nou sistema d'adscripció que els obliga a anar al Montsacopa des de fa un any.

La situació s'ha resolt per algunes famílies, que finalment han pogut entrar al Bosc de la Coma i evitaran haver-se de desplaçar al Montsacopa. Però, per altra banda, hi ha casos que han empitjorat. És, per exemple, la situació de la Teresa: "He passat de la posició 116 a la 130", explica a Nació Garrotxa. I és que el Departament d'Educació ha prioritzat, segons ha pogut saber aquest diari, tres alumnes sense adscripció al Bosc de la Coma, més d'una desena sense germans o quatre inscrits fora de termini per davant d'alumnes com la filla de la Teresa que viu a pocs metres de l'institut olotí i té adscripció.

Almenys hi hauria tres famílies de Sant Roc que haurien quedat fora de la llista definitiva per accedir al Bosc de la Coma publicada per Educació divendres passat. En el cas de la Teresa i la seva filla, els hi han passat a davant 14 alumnes, alguns d'altres punts de la ciutat. I ara encara ho tenen més difícil que fa dues setmanes. Actualment, hi ha una vintena d'alumnes a llista d'espera per entrar a fer Secundària al Bosc de la Coma, entre els quals hi ha adolescents de Sant Roc i el Malagrida.
 

Alumnes de l'Escola Sant Roc d'Olot amb cartells en contra de la dobla adscripció. Foto: Pau Masó


"No s'entén. Crec que algú m'ho hauria d'explicar i ser capaç de donar la cara. He quedat molt decepcionada i decebuda. Em fa molta ràbia. Si hi hagués algun criteri objectiu, mitja paciència... però ara estic pitjor que abans", diu la Teresa, qui també afirma que, tot i contactar amb inspectors del Departament, ningú els hi ha donat cap explicació. Ara les famílies que vulguin reclamar tenen fins aquest dimecres per fer-ho.

El problema: la pèrdua d'adscripció única de l'escola Sant Roc
Des de fa un any l'escola de Sant Roc d'Olot ha deixat de tenir adscripció única al Bosc de la Coma. Per diversos motius que no s'han fet públics, Educació va decidir enviar els alumnes de Sant Roc i Malagrida que no entraven al Bosc de la Coma, a l'institut Montsacopa. Això es va arreglar el 2021 perquè hi havia poques famílies, però aquest 2022 hi havia una desena d'alumnes afectats, que després de veure les llistes definitives han acabat sent menys.

Es tracta d'una situació, però, que des de l'Ajuntament d'Olot asseguren que ja fa temps que van traslladar a Educació i que seguirà passant si el Departament no pren alguna decisió per evitar que famílies de Sant Roc hagin de desplaçar-se fins al Montsacopa per fer Secundària.
Arxivat a