Calor sufocant a la Garrotxa: fins quan duraran les altes temperatures?

Catalunya afronta dies d'altes temperatures a tot el país, on es podran superar els 40º en zones de l'interior i es viuran nits tropicals d'insomni

La tendència a l'alça dels termòmetres serà pronunciada fins dimecres
La tendència a l'alça dels termòmetres serà pronunciada fins dimecres | Agustí Descàrrega
Victor Rodrigo
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:57h
Calor, calor i molta calor. Catalunya patirà aquesta setmana una onada de calor general a tot el país, amb temperatures molt altes i una sensació de xafogor encara superior fins ben entrat el pròxim cap de setmana. I és que les previsions no són gens esperançadores pel que fa a la situació de la calor i dels números tan alts als termòmetres en aquesta situació de l'any: diverses zones trencaran la barrera dels 40 graus en aquesta segona setmana de juny. L'estiu serà molt llarg al país.

Encara que la situació pot variar en els pròxims dies, els indicadors meteorològics marquen avui dia unes temperatures que marcaran màximes de 30º i 35º fins divendres. Protecció Civil ja ha activat l'alerta per onada de calor al Segrià, la Noguera i Pla d'Urgell. A partir de demà, des del sistema d'emergències ampliaran aquesta alerta a les comarques d'Urgell, Segarra i les Garrigues. A la zona de Lleida s'esperen temperatures superiors als 40º -fins i tot es podria arribar a una màxima de 43º-. Alcarràs, Balaguer o Artesa de Segre poden ser els protagonistes d'aquest calorós rècord. La humitat a les zones del litoral marcaran sensacions tèrmiques molt altes. 

35 graus a la Garrotxa
A la Garrotxa, les temperatures no arribaran als 40 graus, però sí que podrien tocar els 35 a partir de dimecres. Pel que fa a les mínimes, superaran els 20º, sobretot a la costa, generant una sensació de nit tropical carregada d'humitat.

Ara bé, la Catalunya interior serà que la que patirà mitjanes més constants d'altes temperatures, entre els 30º i els 35º. Les zones del Pirineu i el Prepirineu tampoc fugiran d'aquesta onada de calor: capitals de comarca trencaran els termòmetres, aproximant-se o superant els 30º a zones com Ripoll, Olot, Puigcerdà o Vielha, molt inusual en aquesta època de l'any.

La temperatura més alta registrada aquest diumenge s'ha donat a l'estació meteorològica de Lleida-La Femosa, a la comarca del Segrià. El mercuri ha arribat a 38,9 graus, segons ha informat el Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat).