Núria Payola, garrotxina de l'any 2021

La nedadora ha estat l'escollida pel jurat, per davant de Pol Ferrés i Martí Vayreda

Núria Payola té 23 anys i és nadadora de socorrisme i salvament
Núria Payola té 23 anys i és nadadora de socorrisme i salvament | Instagram @payola4_
10 de juny del 2022
Núria Payola és la guanyadora del Garrotxí de l'Any 2021. Així s'ha donat a conèixer durant la gala que s'ha celebrat aquest divendres a Olot. El Centre d'Iniciatives Turístiques ha entregat aquest i altres guardons en una nova edició d'uns premis que reconeixen les personalitats i entitats de la comarca que han destacat per algun motiu durant l'últim any.

Núria Payola ha estat el seleccionada pel jurat per davant de dos finalistes més: el cantant Pol Ferrés i el pilot de bike trial Martí Vayreda. Payola té 23 anys i és nedadora en la modalitat de salvament esportiu. El 2021 va proclamar-se campiona d'Europa de 200 metres obstacles al campionat de salvament i socorrisme que es va celebrar a Castelló. Al campionat estatal absolut també va obtenir tres medalles d'or i ha acumulat diversos rècords personals, estatals i europeus. De cara a aquest juliol, Payola disputarà a Birmingham els World Games 2022. 

A part del premi Garrotxí de l'Any, el Cit també ha entregat altres distincions:

- Premi Jove Promesa: Mahamadou Dambelleh. El nadador del Club Natació Castellfollit va guanyar diferents premis en les modalitats que va participar durant el 2021. La seva invalidesa ocular no l'ha frenat en la trajectòria esportiva i l'any passat va aconseguir diferents medalles en les desenes de proves que va participar, tant a nivell català com estatal. A més, Dambelleh també ha estat convocat al primer stage per iniciar el programa de captació i formació d'esportistes de cara als Jocs Paralímpics de Los Ángeles 2028. 

- Premi Millor Iniciativa Empresarial: OTC Engineering. L'empresa garrotxina es dedica a solucions tecnològiques i intel·ligents a nivell de hardware, connectivitat o interacció amb l'usuari. L'any passat la companyia va obrir una nova oficina a la Índia per convertir-se en el proveïdor de la solució de vehicle connectat del segon productor de motos més gran del món. Amb aquest pas, l'empresa espera gestionar 2,5 milions de vehicles connectats el 2025. 

- Premi Millor Iniciativa SocialFundació Impulsa Garrotxa. L'entitat dedicada a la formació i inserció laboral dels joves, ha estat guardonada per haver consolidat durant l'últim any la seva iniciativa social a la comarca. 

- Premi Millor Iniciativa PromocionalClub Hoquei Olot. L'entitat va ascendir l'any passat a la segona màxima categoria estatal d'hoquei patins, l'Ok Lliga Plata. El jurat ha valorat entregar-los el guardo de millor iniciativa promocional per haver aconseguit aquest èxit amb un equip compost, majoritàriament, per jugadors olotins. 

- Premi Trajectòria PersonalJoan Mercader i Sunyer. El poeta garrotxí nascut el 1932 ha escrit una vintena de llibres de poesia i cinc de narrativa. Ha estat membre de diferents cercles literaris i jurats de poesia.