​Rentat de cara al Parc Nou d'Olot amb els fons Next Generation

L'Ajuntament d'Olot ha encarregat un estudi per analitzar les millores que es podrien dur a terme i que s'executarien amb ajuda europea

El Parc Nou d'Olot té 108 hectàrees
El Parc Nou d'Olot té 108 hectàrees | Martí Albesa
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:26h
Un dels pulmons verds de la ciutat d'Olot es reformarà en els pròxims anys. L'Ajuntament ha posat fil a l'agulla a una reforma que no té calendari ni accions concretes, però que ja ha fet el primer pas. La Junta de Govern Local ha aprovat la redacció d'un estudi per analitzar les millores que necessita la zona.

L'estudi ha de ser el pas previ al projecte definitiu de millora que serà finançat, en part, pels fons Next Generation. Ara, el consistori analitzarà quines millores paisatgístiques, d'accés, de mobiliari urbà, d'il·luminació o de paviments són necessàries per millorar l'aspecte del Parc Nou. Aquesta anàlisi està previst que estigui acabat el setembre i costi al voltant de 18.000 euros.

Després, totes aquelles millores que reculli l'estudi preliminar, es desenvoluparan al projecte definitiu de millora que establirà un calendari les accions tenint en compte el finançament i la priorització de cada una d'elles. D'entrada, però, l'Ajuntament ja sap que compta amb una subvenció de 152.000 euros dels fons Next Generation per tirar endavant algunes de les accions que acabi recollint el pla de millora del Parc Nou.
 

El Parc Nou d'Olot és un dels espais verds més importants de la ciutat Foto: Martí Albesa


Un estudi de màxims
"El que fem és un estudi de millores integrals i de màxims. El projecte final de millora sobrepassarà segur aquests 152.000 euros. El que tenim confirmat és que tindrem aquests 152.000 d'Europa i que podran ser d'aplicació immediata. Amb la priorització que farem, podrem fer un primer paquet d'actuacions", ha explicat el regidor de Via Pública d'Olot, Aniol Sellabona.

L'estudi preliminar que es farà ara anirà acompanyat d'una memòria econòmica que ha de servir per posar calendari a les accions del projecte definitiu de millora del parc. "Teníem clar que qualsevol millora que volguéssim impulsar en aquest espai havia de ser projectada des d'una visió integral. Creiem que no seria correcte fer actuacions aïllades i que no tinguessin coherència unes amb les altres", ha comentat Sellabona.
Arxivat a