De l'arquitectura a la pintura: RCR tindrà una exposició dedicada a la seva obra pictòrica

Serà a Madrid i s'inaugurarà el pròxim divendres 17 de juny

Una de les pintures d'RCR
Una de les pintures d'RCR | Pau Masó
13 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:22h
La pintura des de sempre ha estat present en la concepció, disseny i inspiració dels edificis dels arquitectes olotins RCR. Però des de després del Premi Pritzker, les traces pictòriques que els arquitectes dibuixaven sobre paper per imaginar-se les seves construccions, han anat agafant vida pròpia.

Tant és així que ara, per primera vegada, RCR exposarà obres pictòriques que ja no tenen a veure estrictament amb l'arquitectura, sinó que són inspiracions o purament creacions. La galeria d'art Veta de Madrid ha obert les portes a aquesta faceta dels arquitectes olotins i el pròxim divendres 17 de juny inaugurarà la primera exposició dedicada a la creació pictòrica de Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.

A la mostra es podran veure unes 160 creacions amb tinta sobre paper artesà. Un paper que, precisament, està creat per un productor de Banyoles. La col·lecció té obres de totes les mides i algunes, fins i tot, poden arribar als quatre metres i mig de llargada.
 

La pintura més personal d'RCR s'exposarà ara a Madrid. Foto: Pau Masó


La col·lecció que es podrà veure a Madrid neix després del Premi Pritzker: "Després del Japó vam començar a pintar i fer obra d'una mida més gran amb paper, tinta i aigua. Vam seguir els esbossos que sempre ens han acompanyat i que ens servien com a referència per explicar els projectes, però ara aquesta obra ha agafat vida pròpia", diu Rafel Aranda en declaracions a Nació Garrotxa. L'arquitecte olotí també afegeix que aquesta pintura "ve del món de l'arquitectura, de la reflexió dels paisatges, d'inspiracions que tenim".

Exposicions que han relacionat la pintura i l'arquitectura d'RCR
L'exposició de Madrid serà la primera que recollirà la pintura més personal dels RCR, però els arquitectes olotins ja han exposat en altres ocasions els traçats i conceptes pictòrics que sempre han utilitzat per idear les obres arquitectòniques. És el cas, per exemple, de l'exposició que el 2019 es fa fer a Arts Santa Mònica de Barcelona on van exposar un bosc de paper, o les mostres fetes a Tòquio i la Biennal de Venècia que també van servir per explicar el somni de La Vila, el projecte que els arquitectes preveuen desenvolupar a la Vall de Bianya els pròxims anys. Aquest cop, a l'exposició de Madrid, la pintura agafa posició a l'arquitectura per explicar la personalitat d'RCR. 
 

El cartell de l'exposició d'RCR a Madrid