​Els TEDAX inspeccionaran un terreny de les Preses en la recerca d'artefactes

L’operació es durà a terme aquest dissabte a una zona agrícola situada entre el poble i l’escola Verntallat

Imatge aèria del terreny que s'inspeccionarà aquest dissabte
Imatge aèria del terreny que s'inspeccionarà aquest dissabte | Google
09 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:36h
Ja fa mesos, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’una persona que informava de la possibilitat de la presència d’algun artefacte explosiu en un terreny agrícola a tocar el poble de les Preses i l’escola Verntallat. El cas es va posar en mans dels Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius i ara s’ha decidit inspeccionar la zona.
 
Es volia fer una primera inspecció el passat mes d’abril, però les pluges van provocar inundacions a la zona i es va posposar per al mes de juny. Finalment, serà aquest dissabte quan els TEDAX trepitjaran el terreny. L’operació començarà a les nou del matí i depenent de si es troba metall o no, la policia podria establir un perímetre de seguretat que podria afectar, fins i tot, el trànsit de la zona.
 
El terreny que inspeccionaran els Mossos és un camp agrícola ubicat a prop del carril bici i la carretera que va al Mallol i Sant Privat. Es troba molt a prop del poble de les Preses, entre una empresa d’embotits i l’escola Verntallat. Precisament, s’ha decidit fer la inspecció un dissabte a causa de la seva proximitat amb el centre escolar.
 
Els Mossos treballen en la hipòtesi que el terreny podria contenir algun artefacte pel fet que a la zona també hi ha un búnquer abandonat de la Guerra Civil.



 
Arxivat a