​La prova pilot per regular l'accés a la Zona Volcànica de la Garrotxa començarà el juliol

Així ho ha avançat el Departament d’Acció Climàtica

L'aparcament de Can Serra a la Fageda d'en Jordà, un dels punts de massificació de turisme.
L'aparcament de Can Serra a la Fageda d'en Jordà, un dels punts de massificació de turisme. | Marcel Puig
Redacció
07 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:21h
Ja fa uns mesos, la secretària d’Acció Climàtica i Medi Ambient, l’olotina Anna Barnadas, va fer pública la intenció del Departament de dur a terme una prova pilot a la Garrotxa per regular l’accés motoritzat al parc natural de la Zona Volcànica. 

Tot i que encara no s’han donat detalls sobre com serà aquesta prova, el secretari de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur, ha avançat que la prova pilot de la Garrotxa començaria al juliol: “A la Garrotxa estem treballant en un escenari de poder-ho dotar en breu i que la prova sigui efectiva d’aquí fins a final de temporada turística”. 

Vilahur també ha assenyalat que la mesura “aniria oscil·lant depenent de la quantitat i volum de gent que hi hagi a l’espai natural”. El secretari de Polítiques Ambientals també ha detallat que la prova pilot no només seria a la Garrotxa, sinó “més enllà”. “La globalitat de tot plegat no la puc expressar ara mateix perquè és ambiciosa i va més enllà d’un territori concret, però és veritat que a la Garrotxa ja hi estem treballant”. 

La prova pilot que vol impulsar Acció Climàtica a la Garrotxa ha de permetre regular millor l’accés motoritzat al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i s’inspira en les proves que es van fer l’estiu passat, per exemple, al Cap de Creus o a la Barra del Trabucador al Delta de l’Ebre. En aquests casos es van habilitar aparcaments en els accessos dels espais naturals i busos llançadora connectaven els pàrquings amb els punts centrals dels parcs naturals. 
Arxivat a