Núria Payola, Martí Vayreda i Pol Ferrés, candidats al premi Garrotxí de l'Any 2021

Dos esportistes i un cantant formen la fase final dels guardons que s'entregaran aquest 2022 amb mèrits de l'any passat

Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:10h
El premi Garrotxí de l'Any l'entrega el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot
El premi Garrotxí de l'Any l'entrega el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot | CIT
El Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot ja ha fet públics els tres finalistes dels premi Garrotxí de l'any 2021. Són la nedadora Núria Payola, el pilot de bicitrial Martí Vayreda i el cantant Pol Ferrés.

Núria Payola va proclamar-se el 2021 campiona d'Europa de 200 metres obstacles al campionat de salvament i socorrisme que es va celebrar a Castelló. Al campionat estatal absolut també va obtenir tres medalles d'or i ha acumulat diversos rècords personals, estatals i europeus.

Martí Vayreda va arribar el 2021 al número u del Mundial de l'UCI World Ranking Trials Men Elite. Va acumular diferents campionats i subcampionats a la Copa Catalana, a competicions estatals i va ser plata a l'Europeu i bronze a la Copa del Món. També va ser el pilot més jove en accedir a la final dels Campionats del Món, on va aconseguir la cinquena plaça.

I Pol Ferrés és cantautor i mestre d'educació primària. El 2021 va presentar el seu primer disc, Inefable.

Tots tres han estat proposats a través d'un procés de votació popular. A partir d'ara, un jurat decidirà qui és el finalista i guanyador. Divendres 10 de juny es donarà a conèixer el guanyador en una gala on també s'entregaran altres reconeixements a àmbit empresarial, social o promocional.

El 2021, la gala dels Premis Garrotxí de l'Any va guardonar l'empresària Anna Navarro com la garrotxina de l'any 2020.