​Les obres a l'avinguda Sant Jordi d'Olot evidencien la problemàtica de mobilitat: «Ara s’ha vist la gravetat que vivim els veïns»

Els treballs per ampliar la vorera del pont del Consum han traslladat un gran volum de trànsit al centre de la ciutat

Una veïna de l'avinguda Sant Jordi d'Olot amb una pancarta de 'No és un vial'
Una veïna de l'avinguda Sant Jordi d'Olot amb una pancarta de 'No és un vial' | Pau Masó
Redacció
01 de juny del 2022
Actualitzat el 02 de juny a les 8:08h
Per mostra, un botó. Això és el que pensen aquests dies els veïns de l’avinguda Sant Jordi d’Olot. Les obres que van començar dilluns al pont del Consum han traslladat al centre de la ciutat, pràcticament, la meitat del trànsit que passava per davant de casa seu. El tall del carril en sentit la Solfa ha provocat que l’avinguda Girona i l’avinguda Onze de Setembre s’omplin dels vehicles i camions que cada dia passen per l’avinguda Sant Jordi. 

“Ara s’ha vist que tenim raó. Això mostra la gravetat que vivim els veïns de l’avinguda Sant Jordi”, diu en Ramon Busquets, un dels portaveus de la plataforma veïnal No és un Vial. L’entitat fa anys que demana una solució per als més dels 16.000 vehicles i camions diaris que passen per l’avinguda. Busquets assegura que aquests dies “estem vivint la realitat del que és Olot”. “Només suprimint la meitat del trànsit i, sobretot, dels camions, és un altre viure. No demanem res més que això”, diu el portaveu de No és un Vial. 

Des de dilluns, l’Ajuntament d’Olot ha hagut de tallar un carril de l’avinguda Sant Jordi per les obres d’ampliació de la vorera del Pont del Consum, una zona de pas per als infants que van a l’escola Bisaroques. Busquets admet que aquesta va ser una de les primeres mesures que van reclamar: “És una mesura, més aviat, de seguretat. En alguns punts, la vorera no arribava a un metre d’amplada, no hi havia cap barana i hi passen molts infants”. 

El portaveu de la plataforma 'No és un vial és un carrer’ també deixa aquesta reflexió: “Només per eixamplar una vorera hem portat un merder a Olot que tothom ha vist i s’ha trobat. Si un dia passés qualsevol cosa a l’avinguda Sant Jordi, Olot quedaria saturat. En aquesta avinguda estem mantenint l’economia de la Garrotxa”. 
 
Arxivat a