​La dalla torna a la Vall d'en Bas

El poble d’Hostalets recupera aquest diumenge el Dia de la Dalla, una de les diades més emblemàtiques del municipi

La Pilar de Santigosa, a Sant Privat d'en Bas, és una experta dalladora.
La Pilar de Santigosa, a Sant Privat d'en Bas, és una experta dalladora. | @ajuntamentbas
Redacció
01 de juny del 2022
Actualitzat el 03 de juny a les 9:13h
Després de dos anys, la Vall d’en Bas tornarà a segar de manera tradicional. Ho farà durant només 24 hores amb el Dia de la Dalla, una diada que el municipi celebra cada any, però que la pandèmia va obligar a aturar. 

Aquest diumenge 5 de juny el poble d’Hostalets recupera una festivitat que vol commemorar els sistemes de cega tradicional i homenatjar les tècniques del món rural. Enguany, la diada arribarà a la 22a edició

Començarà a les nou del matí amb el tradicional esmorzar popular. Seguidament, hi haurà el concurs de sega que aplegarà diferents experts en aquesta pràctica vinguts d’arreu de Catalunya i de fora. Les inscripcions per a la sega es podran fer fins minuts abans de l’inici de la competició.

A les 11 del matí al local social del poble també es durà a terme un taller sobre l’espígol. S’explicaran les propietats d’aquesta planta i es faran elaboracions florals. A les 12, hi haurà una xerrada sobre les eines de pagès amb l’antropòleg Cinto Torrents. La jornada s’acabarà a la una del migdia amb l’actuació de l’Esbart Marboleny i amb el dinar popular que anirà acompanyat de danses populars durant la tarda. 

Durant tot el matí hi haurà jocs familiars i fira d’artesania amb productes de proximitat. La majoria d’activitats són gratuïtes, però si que es necessita tiquet per al dinar (15€) i l’esmorzar (8€). Per participar al concurs de dalla, la inscripció val cinc euros. Tots els tiquets es podran comprar al mateix dia. 

Programa del Dia de la Dalla 2022 Foto: Ajuntament Vall d'en Bas

Arxivat a