1 de 10
transit

​Caos viari a Olot per les obres a l’avinguda Sant Jordi

Des de dilluns, tots els vehicles que van direcció la Solfa han de passar pel centre de la ciutat

El trànsit d'aquest dimarts a la tarda a l'avinguda Girona d'Olot | Pau Masó
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 11:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La problemàtica de mobilitat que té Olot s’evidencia més que mai aquests dies a la ciutat. El tall del pont del Consum direcció la Solfa ha traslladat al centre de la ciutat gran part dels més de 16.000 vehicles diaris que passen per l’avinguda Sant Jordi.


A Nació Garrotxa hem fet el trajecte alternatiu que milers de cotxes fan aquests dies quan es troben que l’avinguda Sant Jordi sentit Bracons està tallada. Actualment, els vehicles han de passar per l’avinguda Girona, l'avinguda Onze de Setembre, el carrer Bisbe Lorenzana, el Marià Vayreda i la carretera de Santa Pau per tornar, finalment, a l’avinguda Sant Jordi.

El que habitualment es podria fer amb cinc minuts, aquests dies es fa amb quinze. És el triple de temps i la situació s’accentua amb la presència de camions de gran tonatge que, en alguns moments, dificulten la correcta circulació en dos sentits de l’avinguda Girona.


"No hi havia alternativa"


L’Ajuntament d’Olot és conscient de la situació. El regidor de Mobilitat diu a Nació Garrotxa que han estat i seran uns dies amb “retencions inevitables”. Agustí Arbós afirma que “no hi havia alternativa” i s’ha adequat “perquè fos el mínim problemàtic possible”. Els semàfors de l’avinguda Onze de Setembre i el carrer Bisbe Lorenzana es posen en groc durant les hores punta i la Policia Local dirigeix el trànsit en punts com els jutjats vells o la zona del Palau. Tot i això, les retencions són inevitables i, sobretot, a les nou del matí o les sis de la tarda la circulació és molt densa.

 
Arbós també diu que aquesta situació “posa de manifest” la necessitat d’una variant. “és una situació que a l’avinguda Sant Jordi es viu cada dia de l’any i, per tant, reafirmar-nos en què l’objectiu per evitar que aquestes situacions es repeteixin en el futur és tirar endavant la variant”.

 

Les obres s'acabaran aquesta setmana


Està previst que el caos circulatori que viu el centre d’Olot aquests dies es torni a traslladar aviat a l’avinguda Sant Jordi. Segons el regidor de Mobilitat, les obres d’ampliació de les voreres del pont del Consum s’acabaran aquesta setmana (set dies abans del previst) i, per tant, el dilluns 6 de juny la circulació podria tornar a “la normalitat”.

 

Participació