​L'Ajuntament d'Olot preveu iniciar les obres de la piscina coberta pels volts de Nadal

A hores d’ara s’està fent un concurs d’idees, previ a la licitació dels treballs

Imatge de la piscina municipal d'Olot
Imatge de la piscina municipal d'Olot | Esports i Lleure Olot
30 de maig del 2022
Actualitzat el 31 de maig a les 10:30h
L’alcalde d’Olot ja ha posat data a l’inici d’obres de la piscina coberta de la ciutat. Pep Berga ha confirmat que pels volts de Nadal les màquines haurien de començar a treballar en el nou equipament: “Que comencin les obres pels volts de Nadal o, immediatament després de Nadal”, va assegurar l’alcalde en un acte de balanç de mandat el dijous passat a la Sala Torín.  

Berga també va admetre que les obres “ja haurien d’haver començat”, si no fos “per aquest any i mig que la covid ens ha robat”. L’alcalde va afirmar que “en tot cas, aquest mandat començaran les obres”.

En fase de concurs d'idees
Ara mateix, la piscina coberta municipal està en una fase de concurs d’idees que consisteix a establir el model i les característiques que es vol que tingui l’equipament. Diverses empreses i arquitectes poden presentar els seus projectes i el consistori escollirà el que més li agradi perquè els guanyadors siguin els responsables del projecte executiu. Aquest procés s’ha de tancar aviat i també en el termini de sis mesos s’hauria d’escollir l’empresa responsable de la construcció per tal d’arribar als volts de Nadal amb tot a punt per a les obres. 

El pressupost d’aquest 2022 preveu una partida de 146.000 euros per, precisament, tenir enllestit el projecte de la piscina. Ja l’any passat, es va licitar un estudi per determinar les característiques tècniques que havia de tenir l’equipament, és a dir, maquinària o equips per al funcionament dels vasos. 

Un projecte per al 2021 i de 3 milions d'euros
El projecte de la piscina coberta estava previst per ser una realitat el 2021. Així ho va afirmar l’equip de govern actual el 2019, però la pandèmia ha obligat a endarrerir el calendari. Si finalment les obres comencen el pròxim Nadal, la construcció està previst que s’allargui setze mesos i, per tant, l’equipament no s’inauguraria fins al 2024. 

També el 2019, en plena campanya electoral, l’actual equip de govern va presentar un projecte que aprofitava les edificacions actuals de la piscina municipal d’Olot. En aquell moment, l’obra estava valorada en 3 milions d’euros. Ara, però, s’ha confirmat que la piscina coberta es farà al costat de l’actual, al pàrquing de sorra, i no afectarà en cap cas les instal·lacions actuals. Així doncs, les maquetes que es van fer públiques el 2019 ja han caducat. 
Arxivat a