​Sense casa i amb 52.000 euros de deute: la PAH Garrotxa ocupa el Banc Santander d’Olot pel cas d'una família

L’entitat denuncia que el banc “ha fet negoci” després que la família es quedés sense feina, els hi obliguessin a pagar dues hipoteques i se li quedessin l’immoble

La protesta d'aquest dilluns amb en Kumar al capdavant
La protesta d'aquest dilluns amb en Kumar al capdavant | PAH Garrotxa
30 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:24h
La situació d’en Rajinder Kumar, un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa, ha fet que l’entitat hagi decidit ocupar aquest dilluns l’oficina del Banc Santander al carrer Mulleras d’Olot. Reclamen la condonació d’un deute i que el banc ofereixi el lloguer social a la família

El cas d’en Rajinder es remunta a l’any 2013. Ell i la seva dona van fer una hipoteca per comprar-se una casa a la capital garrotxina. Després de pagar 38.000 euros per l’immoble i també cinc anys d’hipoteca, es van quedar sense feina i el banc els va prendre l’habitatge. A més, l’entitat bancària va fer una segona hipoteca  perquè la família pagués la primera. El deute va anar creixent i ara li reclamen més de 52.000 euros per un pis que no té i que va pagar a mitges.

"Em truquen cada dos o tres dies"
En declaracions a Nació Garrotxa, en Rajinder ha assegurat que ara té feina i voldria que el banc li permetés viure de lloguer a l’habitatge que va comprar. Però això no li accepten i a més ha explicat que li truquen constantment per pressionar-lo perquè pagui: “Em sento molt malament. Estic molt nerviós perquè em truquen cada dos o tres dies”. 

Des de la PAH Garrotxa afirmen que “empreses mercenàries” estan assetjant telefònicament en Rajinder des de fa anys. L’entitat va demanar el 2021 al Banc Santander la condonació del deute i la possibilitat que en Kumar seguís vivint a l’immoble a través d’un lloguer. De moment, el banc no ho ha acceptat i tampoc ha entregat documentacions que s’han demanat des de la PAH com els extractes segons en Kumar ha estat pagant la hipoteca fins que es va quedar sense feina. 
 
Arxivat a