Exposicions infantils, un festival del còmic o una sala 3D: les propostes culturals dels infants a l’Ajuntament d’Olot

Aquest dijous s’ha celebrat una nova edició del Ple dels Infants que enguany ha girat al voltant de les polítiques culturals

El Ple dels Infants celebrat aquest dijous
El Ple dels Infants celebrat aquest dijous | Ajuntament d'Olot
Redacció
26 de maig del 2022
Actualitzat el 31 de maig a les 11:16h
Un cop l’any, els infants ocupen i omplen la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot. Durant una estona, els regidors municipals aturen la seva activitat diària per escoltar els més petits de la ciutat. La iniciativa porta per nom el Ple dels Infants i és el resultat d’un any de treball per part de les escoles i alumnes de la ciutat.

Aquest curs, els infants de cinquè de Primària de diferents centres educatius d’Olot han estat treballant millores i propostes relacionades amb la cultura. A través de debats i activitats dirigides a classe, els alumnes es posen d’acord en quines propostes cal presentar. Posteriorment, les fomenten i les preparen per traslladar-les de viva veu al ple municipal.

28 propostes variades
En relació a la cultura, aquest any han aparegut propostes com crear una zona de videojocs i impressores 3D a la nova biblioteca que es projecta a la ciutat. També s’ha demanat que l’Espai Cràter sigui més “experimental”, és a dir que no només es pugui tocar, sinó també “fer experiments” sobre volcans i natura. En la mateixa línia, els infants també han reclamat que l’antic Museu dels Volcans de la Torre Castanys esdevingui un centre d’interpretació de la fauna garrotxina.

Per altra banda, també han aparegut propostes relacionades amb la dansa i el cinema: els infants han demanat que el Sismògraf fes més espectacles per a persones amb altres capacitats i han reclamat una sala 3D als cinemes de la ciutat, a més d’un festival de cinema per a infants. A més a més, també han fet propostes sobre l’espai públic, entre les quals hi ha recuperar la zona de joc de la plaça Campdenmàs o cobrir la plaça de braus.

Sobre equipaments, els infants troben a faltar una bolera o una zona de jocs inflables i creuen que els Museus d’Olot necessiten exposicions més infantils amb més “interacció i mostres acolorides i divertides”, ja que han afirmat que troben els museus “avorrits”.

L'equip de govern "estudiarà" algunes idees
En total s’han traslladat 28 propostes culturals a través d’una trentena d’alumnes vinguts de diferents escoltes de la ciutat. Els regidors de tots els grups han agraït la participació i la regidora d’Educació, Mariona Camps, ha assegurat que estudiaran algunes propostes com la idea de la bolera o la d’ampliar els dies de la pista de gel. Camps també ha volgut deixar clar que moltes iniciatives “no dependent directament de l’Ajuntament”. Tot i això, els regidors han animat els infants a fer seguiment de les propostes que aquest dijous s’han posat sobre la taula perquè a vegades cal temps per portar-les a terme.

Ara, l’Ajuntament respondrà per escrit les 28 propostes de millora que els infants han traslladat en el pla d’aquest dijous. D’aquesta manera es tancarà una nova edició del Consell dels Infants impulsada des de l’àrea d’Educació i Cultura d’Olot
 

Imatge dels infants amb els regidors d'Olot. Foto: Ajuntament d'Olot

Arxivat a