El Cornamusam d’Olot comença a bufar

Aquest dimecres arrenca la 31a edició amb una quinzena d’actes que posaran en relleu la cultura popular

Redacció
25 de maig del 2022
Actualitzat el 31 de maig a les 11:24h
Tret de sortida al Cornamusam. Des d’aquest dimecres i fins al diumenge, la Cabreta i el sac de gemecs es tornaran a passejar pels carrers d’Olot que s’ompliran de cultura popular. Una quinzena d’actes faran que la capital de la Garrotxa es converteixi en la capital catalana de la cornamusa durant cinc dies.

La 31a edició del Cornamusam comptarà amb xerrades, concerts, tallers, cercaviles o homenatges. Tot girarà al voltant del sac de gemecs, principal ingredient del festival que aquest 2022 torna al 100% i que durant el 2021 es va mantenir amb restriccions anticovid.

El certamen començarà amb una conferència de Francesc Sans sobre la Cornamusa i dijous també comptarà amb l’audició final de curs dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot a l’Hospici. Això serà l’aperitiu per un plat fort que s’allargarà divendres, dissabte i diumenge.

A dos quarts de set de la tarda de divendres, el Cornamusam anunciarà que comença amb una cercavila que es passejarà pel centre d’Olot.  A les vuit, a la plaça de Braus hi haurà el primer concert amb Càndid Trujillo, Tomeu Colom i Jaume Rosselló que repassaran algunes partitures del repertori cornamusaire de Mallorca i Catalunya. Una hora i mitja més tard, a dos quarts de nou, tindrà lloc l’acte emblemàtic del Cornamusam: la tocada d’inici. Enguany Marta Coll s’enfilarà al balcó dels espants de l’església de Sant Esteve per fer la tocada d’inici del festival olotí. Això despertarà la festa que continuarà amb el ball de la Cabreta i concerts a la plaça de Braus. Es comptarà amb un homenatge a Paddy Moloney i l’actuació de Germà Negre.

Carlos Núñez, cap de cartell
El dissabte al matí es durà a terme un taller de grup instrumental i un altre sobre el concepte de la improvisació. A la tarda es passarà del paper a la pràctica amb la trobada d’Escoles de Música Tradicional, la cercavila de la Cabreta i l’escenari obert a la plaça de Braus. A la nit, hi haurà el plat fort del certamen: l’actuació del reconegut gaiter Carlos Núñez.

El diumenge, els més matiners estrenaran un nou acte del Cornamusam que consistirà en una cercavila matinal. Començarà a les nou del matí i recorrerà els carrers del centre d’Olot per despertar la ciutat.

Durant tot el cap de setmana, la zona del Torín comptarà amb parades de degustació, jocs infantils i mercat d’artesania. La majoria dels actes del Cornamusam són gratuïts. Per a les actuacions musicals es necessiten entrades que van dels 5 als 20 euros.
 

Alba Logant fent la tocada d'inici del Cornamusam 2014 des del balcó dels espants de Sant Esteve. Foto: Martí Albesa

Arxivat a